05/09
Voetbal, 2e Provinciale A:
's Gravenwezel - Merksem SC 4-2

Merksem fysiek te kort

Een goede eerste helft werd gevolgd door een mindere tweede waarin SC de problemen over zich afriep en dus het deksel op de neus kreeg.

Het was een scenario waarvoor trainer Vandooren vooraf al vreesde, want op het moment dat de thuisploeg de botte bijl bovenhaalde en met lange ballen snel voor het doel van Roel Wuyts wenste te geraken kon SC het niet meer bolwerken.

“Een mentale tik, vooral ook omdat we in de eerste helft kansen hadden op 1-3,” aldus Vandooren na afloop.

Nadat Somers de gastheren al vroeg in de wedstrijd op voorsprong had gezet, wist Merksem het tij snel te keren en langs Edders (8'/assist De Backer) en De Backer (20'/assist Edders) een voorsprong te nemen.

Abdel Edders en Tom Viroux waren vervolgens dichtbij een grotere voorsprong, maar gescoord werd er voor de rust niet meer.

Na de pauze een ander verhaal.

De Merksemse spitsen verzuimden druk te zetten op de 's Gravenwezelse opbouw waardoor die telkens moeiteloos de lange bal kon hanteren.

Daar had de Merksemse defensie het moeilijk mee, en via Somers (56'), Fraussen (77') en Sabhaoui (81') werd het uiteindelijk een ruime nederlaag voor SC.

“Voetballend waren wij een pak sterker dan 's Gravenwezel, maar in 2e Provinciale heb je meer nodig. Precies dat kwamen wij vanmiddag te kort.”

Volgende week speelt SC de eerste thuismatch.

Mariekerke, dat dit weekeinde Wintam met 2-1 versloeg, is dan de tegenstander.

Arjan Plantinga

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren