06/03
Voetbal, 2e Provinciale A:
Schelle - Merksem SC 2-2

Merksem sleept met 10 punt uit de brand

Wat vooraf een eenvoudige klus leek, werd een zeer moeilijke middag voor Merksem SC.

“Toen we kort na de 2-0 ook nog met 10 kwamen te staan dacht ik dat het gedaan was. De jongens hebben dan echter een ongelooflijke vechtlust getoond en er nog een punt uit gesleept,” stelde coach Philip Vandooren na afloop.

Jurgen Van de Velde kreeg bij een 2-0 achterstand een rode kaart

De ploeg verdiende daarvoor en groot compliment, want het was voor Merksem zo'n middag dat het niet scheen te mogen lukken.

Dat kwam vooral ook door een verrassend sterk Schelle - Vandooren: “Ik begrijp niet waarom die zo laag staan” - dat met twee zeer snelle flanken de Merksemse defensie voor grote problemen stelde.

Schelle kon die snelheid bovendien goed uitspelen omdat de thuisploeg al vroeg op voorsprong kwam (Traisi, 9') en dus ruimte kreeg voor de counter.

Zo ontspon zich in de eerste helft een attractief duel met veel kansen aan beide kanten.

Bram De Backer (drie keer) en Abdel Edders hadden het vizier echter niet op scherp staan terwijl aan de andere kant Wuyts een puike partij keepte, zodat men met een 1-0 achterstand de cabines opzocht.

Imad Ouriagli

Na de pauze een nog aanvallender Merksem dat al snel het deksel op de neus kreeg toen De Troetsel in de 56e minuut de score verdubbelde.

Enkele minuten daarna leek het doek voor Merksem definitief te vallen toen Jurgen Van de Velde met rood van het plein moest.

Een onnodige hoewel licht gegeven rode kaart voor reclameren bovendien.

Van de Velde wond zich - net als zijn medespelers - vreselijk op over het feit dat de arbiter oordeelde dat een handsbal die duidelijk in de backlijn gebeurde erbuiten was gemaakt.

Geen penalty dus en een uitsluiting erboven op.

Vanaf dat moment sloten zich bij Merksem echter de rangen en kreeg de ploeg weer dat onverzettelijke dat de ploeg al het hele seizoen kenmerkt.

Eerst bracht Ouriagli de hoop terug bij de bezoekers door drie man het bos in te sturen en schitterend af te ronden.

Vijf minuten voor het einde werd Abdel Edders diep gestuurd en maakte de Merksemse topscorer alleen voor de keeper geen fout.

Wuyts moest dan in de laatste vijf minuten nog twee keer prachtig redden om het punt veilig te stellen, terwijl bij zijn ploeggenoten de pijp volledig leeg was en het eindsignaal met vreugde werd begroet.

Abdel Edders

“We houden de schade zo nog beperkt en daarvoor verdient de ploeg een compliment. Het was zo'n middag dat het niet mocht zijn. Achteraf gezien ben ik dus zeer blij met dat ene punt. Ik baal echter wel van de rode kaart en dus de aanstaande schorsing van Jurgen Van de Velde. Met de schorsing van Edders daar nog boven op gaan we waarschijnlijk zwaar gehavend de slotfase van de competitie in want die twee zijn zeer belangrijk voor deze ploeg,” aldus Philip Vandooren na afloop.

Volgende week gaat het naar Gooreind en stuiten dus de twee beste defensies van het seizoen op elkaar.

Arjan Plantinga

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren