07/11
Voetbal, 2e Provinciale A:
Merksem SC - Schelle 4-0

Merksem kan heel even tevreden zijn

De hang naar perfectie is begrijpelijk, maar wellicht verwacht Merksem-coach Filip Vandooren een beetje té veel van zijn spelers.

Hoe anders te verklaren dat hij niet tevreden was met het spel van zijn ploeg nadat die net tegenstander Schelle met 4-0 opgerold had?

Abdel Eders (l., drie goals) en Khalid Moussaoui (twee assists) hadden een groot aandeel in de score van Merksem SC

Ook mocht Abdel Edders, drie goals, niet de man van de wedstrijd genoemd worden, vond Vandooren.

Edders: “Pardon? Ik ben spits, ik maak drie goals. Volgens mij heb ik dan goed gespeeld.”

En dat was ook zo.

Vandooren hekelde echter het gebrek aan leiding bij zijn makkelijk scorende spits en had zich stevig geërgerd aan diens ziekenhuisbal waardoor Ouriagli een kegel kreeg en van het plein moest.

Geen serieus erg bij hem overigens.

“Maar het meest heb ik me verwonderd over het feit dat wij tegen negen man spelen, en dan de discipline niet hebben om het rustig uit te spelen. Wanneer je tegen Zandvliet of Wilrijk zo makkelijk balverlies lijdt op het middenveld dan slik je een tegengoal.”

Bram De Backer, weggestuurd door Tom Van Camp, omzeilt in de 85e minuut een meter buiten de backlijn de Schelse doelman en kan de bal vervolgens in het lege doel lopen.

Tegen Schelle gebeurde dat echter niet, omdat de Merksemse defensie het eigenlijk heel goed deed.

Boons en Van de Velde schakelden luchtig hun man uit en daarachter speelt de jonge Marc Jacobs als een vent van 35 en niet van 21.

Het zou jammer zijn wanneer hij zonder slag of stoot zou moeten wijken wanneer Dirk Van de Velde weer fit is.

Nadat Schelle al na vier minuten met tien man en op achterstand werd gezet (penalty Edders na een handsballetje) had Merksem grote moeite met de organisatie.

Vandooren verwacht dat zijn spelers het dan tactisch even goed zetten, maar daar is hij wellicht ook zelf verantwoordelijk voor.

Pas in de rust kon hij serieus ingrijpen.

Een kwartier na de rust dan viel eindelijk de tweede goal, snel gevolgd door de derde, en zat de zege in de zak.

Het laatste doelpunt van Bram De Backer deed daardoor niet meer terzake.

Ondertussen was overigens wel een tweede speler van Schelle van het plein gestuurd hetgeen een en ander voor Merksem natuurlijk een stuk eenvoudiger maakte.

Khalid Moussaoui was weer 90 minuten ongrijpbaar

Maar ook Kenneth Boons had gezien dat zijn team het in de eerste helft te moeilijk had met Schelle.

“Wanneer je ineens tegen tien staat moet je de organisatie omzetten. Daar hadden we het moeilijk mee. Maar dat gebeurt vaker. Kijk naar Wintam vorige week tegen ons. Wij staan met tien, maar pakken wel de punten.”

Hoewel het nu dus de derde 4-0 (de tweede op rij) is voor Merksem, doet niemand bij SC euforisch, alhoewel de trots bij voorzitter Michel Pradolini op zijn gezicht te zien is.

Begrijpelijk want de club is herboren, de eerste ploeg haalt resultaten en had met een beetje meer geluk gewoon bovenaan kunnen staan.

Daarbij is er een overvloed aan jeugd aangesloten, komt er veel volk naar het Jef Mermans-Stadion en is de kantine ook lang na de wedstrijd nog overvol.

Coach Filip Vandooren zou daarom iets tevredener mogen zijn, en bedenken dat ook Real Madrid er geen 7-0 van maakt wanneer de tegenstander er nog maar negen heeft.

Arjan Plantinga

 
Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
 
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren