19/09
Voetbal, 2e Provinciale A: Rochus - Merksem SC 0-4
Merksem SC schiet uit zijn slof

Merksem SC dreigde de start te gaan missen na een ongelukkige nederlaag op 's Gravenwezel en het ingecalculeerde maar wel zure verlies tegen Mariekerke.

Het was ook precies dat wat assistent-coach Charles Joris - Filip Vandooren was afwezig - zijn spelers vooraf op het hart drukte.

Imad Ouriagli zorgde voor de mooiste goal van de middag

“Ik heb ze gezegd dat we vandaag absoluut niet mochten verliezen, omdat de aansluiting met de middenmoot dan ver weg zou zijn,” aldus Joris na afloop.

De woorden van de ervaren trainer waren niet aan dovemansoren gericht, want zijn ploeg was scherp, crëerde kans op kans en had aan de rust eigenlijk al een beslissende voorsprong moeten hebben.

“De bal wilde er voor de pauze niet in, en ik dacht dat het weer zo'n wedstrijd zou worden waarin wij de kansen missen en de tegenstander op een diefje met de zege zou gaan lopen.”

Zover kwam het geenszins.

Een kwartier na de pauze wist Merksem zijn overduidelijke overwicht namelijk wel te verzilveren.

Na een aanval over rechts mocht Bram De Backer controleren in de backlijn en de bal onder de Rochus-doelman door schuiven: 0-1.

De Merksemnaren waren dan los en maakten niet de fout om de minimale voorsprong te gaan verdedigen.

Onder impuls van een grootse Abdel Edders als aanvallende middenvelder ging Merksem op zoek naar meer en kreeg dat 10 minuten later.

Het was een bijna identieke situatie als bij de eerste goal, al was het dit keer Khalid Moussaoui die het vonnis voltrok.

In de backlijn kreeg hij de bal vannaf de rechter flank aangespeeld, zette vervolgens zijn tegenstander opzij en drukte beheerst af: 0-2.

In de 83e minuut mocht De Backer middels zijn tweede treffer voor 0-3 zorgen nadat hij werd bediend door een diagonale steekpass.

Was het dan al een feestje voor Merksem, vijf minuten later zette Imad Ouriagli de kroon op het werk door vier verdedigers plus de keeper te laten staan en de eindstand op 0-4 te bepalen.

“Een schitterende wedstrijd van heel de ploeg,” aldus nog Charles Joris.

“Alle elf hebben een zeer sterke wedstrijd op de mat gelegd. Goed geconcentreerd en met veel inzet. Op Rochus is het altijd moeilijk, zeker voor ons omdat er met zoveel spelers die ooit bij de ander hebben gespeeld hebben altijd een extra tintje aan deze duels kleeft.”

Arjan Plantinga

 
Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
 
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren