08/01
Voetbal, 2e Provinciale A:
Mariekerke-Merksem SC 0-2

Merksem koploper na verdiende zege op Mariekerke

Ondanks toenemende personele zorgen blijft het sprookje van Merksem SC duren.

Sterker nog: het wordt met de week mooier!

Bram De Bakker tekende vanmiddag voor de eerste Merksemse goal

Vier speelrondes terug stond de ploeg van trainer Philip Vandooren voor de moeilijkste reeks van het seizoen, want achtereenvolgens wachtten Zandvliet, Wilrijk, 's Gravenwezel en Mariekerke.

Die ploegen vormden op dat moment samen met Merksem de topvijf.

Vandooren zei voor die serie dat hij blij zou zijn met een 6 op 12.

Nu de reeks voorbij is kan de coach meer dan tevreden terugkijken, want buiten het nipte verlies op Zandvliet (2-1) werden Wilrijk (4-0), 's Gravenwezel (4-1) en vanmiddag ook Mariekerke op meer dan overtuigende wijze opzij gezet.

Merksem SC is daarom na vanmiddag terecht koploper in 2e A en daarmee had bij de start van de competitie helemaal niemand rekening gehouden.

Merksem bereikte de toppositie niet met behulp van het nodige fortuin of de 'helpende' hand van een Chinees, maar gewoon door goed voetbal.

Zo ook vanmiddag.

Onder impuls van de weer uitstekende Mike Van Camp en Abdel Edders was Merksem vanaf de aftrap beter dan het statisch ogende Mariekerke.

De gastheren hebben in Jkali en Markai twee uiterst gevaarlijke spitsen, maar die werden door de ijzersterke Jurgen Van de Velde en Kenneth Boons (derde gele kaart) volledig aan banden gelegd.

Na een kwartier wist Merksem het overwicht ook in goals uit te drukken.

Mike Van Camp stuurde Bram De Backer diep op de rechter flank en die kon de bal vanaf de rand van de backlijn binnenschieten.

Na die goal ging de thuisploeg fanatiek op zoek naar de gelijkmaker, maar eens het offensief op het half uur was weggeëbd controleerde Merksem de schermutselingen zonder problemen.

Die leken er wel te komen toen vijf minuten na de rust Abdel Edders met een pijnlijke knie naar de kant moest, maar zijn vervanger - Mario Hermans, terug na een jaar van kwesturen - deed het behoorlijk.

Na het uitvallen van Edders bleek echter vooral dat Merksem meer is dan een aardige ploeg met Edders, Moussaoui en Ouriagli als kers op de taart.

De laatste veertig minuten speelde men namelijk zonder twee van die drie creatieve spelers, maar zwakker werd Merksem er niet door.

“De jongens voelen zich momeneel ongelooflijk goed. Ze verkeren een beetje in een roes. Alles lukt en week na week gaan ze er volledig voor,” verklaarde Philip Vandooren.

De bezoekers controleerden na het uitvallen van Edders nog steeds de wedstrijd en wisten de zege twintig minuten voor het einde zeker te stellen, toen Mike Van Camp een corner van Bram De Backer aan de tweede paal kon binnenkoppen.

Voor Mariekerke betekende die goal vooral mentaal de nekslag, waardoor Merksem in het laatste deel geen moment meer in de problemen kwam.

Voor het eerst sinds jaren is Merksem SC weer eens koploper in 2e Provinciale, en daar mag men (even) van genieten.

Arjan Plantinga

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren