30/01
Voetbal, 2e Provinciale A: Merksem SC-Kaart 3-0
Merksem stelt zich weer kandidaat

De dip waar Merksem in verzeild leek na de twee gelijke spelen tegen Rochus en Sparta is overwonnen.

Gisteren stelde de ploeg van Philip Vandooren zich nadrukkelijk kandidaat voor de titel door Kaart overtuigend aan de kant te schuiven.

Abdel Edders was met één goal en twee assists weer doorslaggevend. Hier tekent hij in de 62e minuut voor 1-0

“Wanneer we vanaf nu elke wedstrijd ingaan met de idee dat hij van levensbelang is, dan doen wij zeker mee voor de eerste plaats,” stelde Mario Hermans na afloop.

Weer Edders
Er was bij de volgers van de ploeg wat twijfel ontstaan over de werkelijk kracht van dit Merksem, maar aan die twijfel maakte men tegen een goed spelend Kaart ondubbelzinnig een einde.

Abdel Edders was de man die offensief de lijnen uitzette, terwijl Dirk Van de Velde een uitzonderlijk sterke wedstrijd speelde in het hart van de verdediging.

Weinig kansen in het eerste bedrijf. Hier komt Bram De Backer tot opluchting van Barry De Rycke en doelman Cotemans een teenlengte te kort om de score voor de rust te openen

Daartussenin acteerde Mike Van Camp positioneel weer ijzersterk en waren Imad Ouriagli, Bram De Backer en Tom Van Camp steeds dreigend, al was het dan in de schaduw van de magistrale Edders.

Veldoverwicht
Toch was de eerste helft evenwichtiger dan Merksem wenste.

De thuisploeg had weliswaar een licht veldoverwicht, maar buiten een dot van een kans voor Bram De Backer, bracht het weinig op.

Kaart mocht in de eerste 45 minuten zelfs meer aanspraak maken op de voorsprong, maar Kenneth Boons en Kevin Beck konden telkens een ultieme inspanning opbrengen om erger te voorkomen.

Na de pauze een ander beeld.

De 72e minuut: de mee opgekomen Ouriagli wordt perfect bediend door Edders en scoort in de korte hoek

Kaart speelde iets offensiever, waardoor er meer bewegingsruimte was voor Edders.

Die benutte hij weergaloos, maar eerst was er het waarschuwingsschot van Mario Hermans, die in de 55e minuut van 15 meter op de paal mikte.

Zeven minuten later was het wel raak.

Edders werd over de as van het veld diep gestuurd, twijfelde geen seconde en poeierde de bal van de rand van de backlijn met links laag binnen: 1-0.

Show
Vanaf dan was duidelijk dat Kaart geslagen was.

De bezoekers moesten namelijk nog meer risico's nemen en dus ook meer ruimte laten, en daar wist Abdel Edders wel raad mee.

Vijf minuten na de openingsgoal zette hij eerst Bram De Backer vrij voor de goal, maar de frêle spits kopte jammerlijk naast.

Tom Van Camp mag in de 77e minuut geheel vrij voor 3-0 zorgen na een loepzuivere voorzet van Abdel Edders

Nog eens vijf minuten later spreidde Merksems topscorer al zijn klasse tentoon.

Diep gestuurd op links werd hij fel belaagd door Mertens, en nadat hij zich met vallen en opstaan langs zijn mandekker had gewurmd bediende hij de mee opgekomen Ouriagli op maat.

Die schudde op zijn beurt zijn tegenstander af en knalde diagonaal in de korte hoek binnen: 2-0.

De Edders-show was daarmee nog niet gedaan.

Nadat Wuyts zijn doel leeg hield met een prima redding op een hard schot van dichtbij, was de Marokkaan opnieuw over de linker kant aan zijn bewaker ontsnapt.

Eerst bood hij Bram De Backer op de penaltystip de kans, kreeg de bal via de kluts terug en lepelde vervolgens een loepzuivere voorzet op het hoofd van Tom Van Camp: 3-0.

Kaart ging in de slotfase nog wel op zoek naar een goal, maar Wuyts had zijn dag en was niet te passeren.

“Compliment aan defensie”
“Ik denk dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld, zeker na de twee mindere van de afgelopen weken,” meende Mario Hermans na afloop.

Hermans is nog lang niet op het nivo waarmee hij zijn ploeg twee jaar geleden in 2e hield, maar week na week groeit de ranke aanvaller.

Dirk Van de Velde keerde terug in de basis en speelde in het hart van de defensie een uitzonderlijk sterke partij

“Je kunt ook niet verwachten dat ik na zo'n lange kwetsuur meteen weer op mijn oude nivo zit. Maar het gaat elke week beter. Met een beetje meer geluk had ik vandaag gescoord. Dat was mooi geweest.”

Coach Philip Vandooren was ook in zijn nopjes en vooral heel tevreden met de mentaliteit van zijn spelers.

“Ja, zo terugkomen na twee teleurstellende resultaten is knap. Nog mooier is dat we nu eindelijk een beetje een gaatje (acht punten, red.) hebben geslagen met de achtste plaats. We kunnen nu iets rustiger ademen.”

De Merksemse oefenmeester begreep de lof die spits Abdel Edders na afloop kreeg toegezwaaid en vond die ook terecht.

“Toch wil ik ook de defensie een groot compliment maken, want dit was de tiende wedstrijd dat we achterin de nul hielden. Met zo'n defensie weet je als aanvaller dat je inspanningen niet voor niets zullen zijn.”

Merksem doet het daarmee overigens net zo goed als Gooreind, dat ook in tien wedstrijden geen tegendoelpunt incasseerde.

Arjan Plantinga

 
Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
 
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren