02/10
Voetbal, 2e Provinciale A
Kaart - Merksem SC 0-1

Pover Merksem pakt volle buit

Zonder goed voetbal, en wellicht ook wel onterecht ging Merksem SC vanmiddag winnen op Kaart.

Het betekende de derde overwinning op rij, de derde wedstrijd zonder tegengoal en daardoor ook de derde plaats in de rangschikking.

Het leven is zoet voor Filip Vandooren en de zijnen...

Abdel Edders bewees vanmiddag weer maar eens zijn toegevoegde waarde voor Merksem SC

Natuurlijk weet iedereen bij SC ook wel dat een derde plaats na vijf wedstrijden niet zo heel veel betekent, maar het is een teken aan de wand dat het team een wedstrijd als die vanmiddag op Kaart winnend afsloot.

De afgelopen seizoenen gingen duels als deze meestal in de slotfase nog verloren, nu was het andersom en pakte SC de winst terwijl de arbiter al danig aan affluiten dacht.

Juiste mentaliteit
Grote man bij SC was doelman Roel Wuyts, die zijn ploeg vooral voor de rust enkele keren magistraal voor een achterstand behoedde.

Kaart hanteerde namelijk een speelwijze die Merksem absoluut niet ligt: hard en met veel lange halen de Merksemse defensie onder druk zettend.

Omdat alleen Kenneth Boons daar fysiek iets tegenover kon stellen, waren de beste kansen voor de thuisplloeg

Matchwinnaar werd echter Abdel Edders die een mooie aanval langs Kevin Beck en Khalid Moussaoui fraai afrondde.

Beck - in de 60e minuut in de ploeg gekomen voor de onzichtbare Bram De Backer - bereikte na een prachtige actie Moussaoui, die vervolgens met een schitterend hakje Edders vrij voor de goal zette.

De laatste rondde het vervolgens beheerst af en schonk zijn ploeg zo een negen op negen.

“Wij zijn uiteraard zeer tevreden met dit resultaat. Niet goed spelen en toch winnen is soms best plezant he...,” sprak een opgetogen assistent-coach Charles Joris na afloop.

“Het was geen mooie wedstrijd en wij hebben als ploeg zeker niet genoeg kunnen brengen. Een gelijkspel was daarom een betere weergave van de krachtsverhoudingen geweest. Maar ook als het niet loopt moet je over de juiste mentaliteit beschikken om toch iets uit het vuur te slepen. Dat is ons vandaag gelukt.”

Na een ongelukkige start (0 op 6) toont Merksem dus veerkracht en kan het volgende week hopelijk de mooie serie een vervolg geven wanneer hekkesluiter Verbroedering Hemiksem op bezoek komt in het Jef Mermans-Stadion.

Arjan Plantinga

 
Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
 
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren