06/02
Voetbal, 2e Provinciale A:
Verbroedering Hemiksem-K. Merksem SC 1-1

Merksem haalt maximale uit moeilijke verplaatsing

“Wanneer Edders die penalty binnen schiet winnen wij de wedstrijd,” sprak Merksem SC-trainer Filip Vandooren na afloop van de in 1-1 geëindigde wedstrijd op Hemiksem.

Abdel Edders

Misschien is dat waar.

Feit is echter dat Hemiksem en Merksem de punten deelden, en dat dat wellicht ook het maximale was.

Sterker men had er zelfs het nodige fortuin voor nodig omdat de thuisploeg in de slotfase nog dichtbij de volle winst kwam.

Aan de hand van de rangschikking lijkt een gelijkspel bij de huidige nummer 10 misschien niet al te indrukwekkend, maar Hemiksem staat op die lage positie door een totaal gemiste start.

Had men het in de eerste acht wedstrijden net zo goed gedaan als in de wedstrijden daarna, dan had Verbroedering nu gewoon bij de eerste vijf gestaan.

Het werd dan ook een uitgebalanceerde wedstrijd, waarin Merksem het betere veldspel tentoonspreidde, maar Hemiksem op de counter via de aartsgevaarlijke Aziz steeds dreigend was.

Het was dan ook een serieuze opdoffer toen de thuisploeg vijf minuten na de gemiste penalty - binnenkant paal - op voorsprong kwam.

“Tegen Hemiksem op achterstand komen is een probleem, want dan kunnen ze achterover leunen en hun geliefde counterspelletje spelen,” aldus Vandooren.

Dat deed men ook, maar de licht gewijzigde Merksemse defensie - Jurgen Van de Velde kreeg enkele uren voor de wedstrijd last van koorts - hield zonder grote moeite stand en zag de eigen ploeg tien minuten na de pauze door een wonderschone treffer van Abdel Edders terecht langszij komen.

Een vrije trap, links van de as op een meter of vijf van de backlijn werd door de Merksemse topscorer eerst in de muur getrapt.

De bal botste echter terug voor zijn voeten, wanneer hij hem met een snelle voetbeweging even goed legde en het ronde ding als op afstand bestuurd naar de kruising dirigeerde.

Het vervolg van de wedstrijd was zoals de eerste 60 minuten: een licht veldoverwicht voor Merksem, zonde dat een van de beide ploegen werkelijk gevaarlijk werd, buiten die grote kans voor Pauwels in de slotfase dan.

Vandooren kon na de match dan ook nog maar een conclusie trekken: “Hemiksem gaat zich nog wel redden dit seizoen.”

Of Merksem dat ook gaat doen, zal voor een deel van de volgende twee wedstrijden afhangen.

Met Aartselaa en Brasschaat volgen twee laaggeplaatste tegenstanders en dus rekent Vandooren op een zes op zes.

Wanneer Merksem de twee matchen in ieder geval niet verliest continueren ze wel de mooie serie van - op dit moment zeven - wedstrijden zonder nederlaag.

Volgende week (Aartselaar) moet SC dat overigens wel zonder aanvallers Edders en De Backer doen, want die kregen gisteren beide hun derde gele kaart.

Arjan Plantinga

 
Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
 
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren