20/03 - voetbal, 2e Provinciale A:
K. Merksem SC-Ekeren FC 5-1 (2-0)

Geflatteerd maar verdiend

Merksem SC was zaterdagavond zonder topscorer Abdel Edders beter dan Ekeren FC, maar niet zoveel beter als de 5-1 einduitslag doet vermoeden.

Na de beslissende treffer van Mario Hermans volgden twee rode kaarten voor Ekeren, waarna een onthoofd en gedesillusioneerd Ekeren de deur wagenwijd openzette.

Merksem viert zijn feestje

Toch een bezorgde coach Philip Vandooren na afloop, want de veel te kort leidende arbiter bedeelde zijn ploeg met liefst zes gele kaarten, waarvan er drie vervelende gevolgen hebben voor het duel van volgende week tegen Mariaburg.

Geen kans
Merksem-Ekeren was een leuke wedstrijd: veel publiek, een goede grasmat en twee ploegen die de duels niet ontweken.

Een nerveus duel ook, waarin beide ploegen moeite hadden zich aan het druk bezette middenveld te ontworstelen.

De paar keer dat het Merksem voor de rust lukte was het wel meteen raak en leek de match halverwege al beslist zonder dat Merksem een fatsoenlijke kans bijeen gespeeld had.

Beide defensies hielden namelijk moeiteloos stand.

De Merksemse defensie was foutloos als vanouds, maar Mike Van Camp kreeg het opbouwend allemaal niet op een rijtje, zodat de spitsen veel energie verspilden aan het najagen van hopeloze inspeelpasses.

Mario Hermans tekent vlak voor rust voor 2-0 via deze benutte penalty

Toch kwam de thuisploeg in de 11e minuut zomaar op voorsprong.

Ouriagli werd met de rug naar de goal aangespeeld, draaide zich knap vrij maar zag zijn schot dan gekraakt door een verdediger.

Ekeren-doelman Tim Van der Linden had echter zoveel moeite met het rare effect dat de bal kreeg door de deviatie dat hij het leer pardoes in zijn eigen doel poetste.

Het duel bleef zich daarna voornamelijk op het middenveld afspelen, totdat Hermans het duel vanaf elf meter kon beslissen.

De strafschop kwam er nadat De Graca een voorzet van Tom Van Camp met de hand uit de buurt van Bram De Bakker hield.

Hermans maakte vervolgens geen fout: 2-0.

12 x geel
Na de pauze werd het speelveld iets langer, kwam er dus meer ruimte en won het duel aan kwaliteit.

Vooral Ouriagli profiteerde ervan, maar zijn voorzetten waren steevast een prooi voor de Ekerse defensie.

Tot dan geloofde Ekeren nog in zijn kansen, maar dat was voorbij toen Hermans een kwartier voor het einde de wedstrijd besliste.

De 75e minuut: 3-0 door weer Mario Hermans

Diep gestuurd door Kevin Beck bleef de routinier oog in oog met Van der Linden kalm en stelde hij de 15e overwinning van het seizoen zeker.

Binnen vijf minuten werden vervolgens Jelle Janssens (2x geel) en Dave Struyff (direct rood) van het plein gestuurd en waren de negen van Ekeren staande KO.

Bram De Bakker en Tom Van Camp dikten de score nog wat aan voordat De Loene de eer redde voor de bezoekers.

Ekeren-coach Ken Bastin erkende na afloop dat de winst voor Merksem verdiend was, maar beklaagde zich terecht over de arbiter, die veel te makkelijk kaarten trok (1x rood, 12 x geel) en op beslissende fases in het voordeel van de thuisploeg floot.

Philip Vandooren betwiste dat laatste, maar vond ook dat de leidsman te rap was met de kaarten.

“Wij pakken er zes, waarvan het voor drie spelers de derde was. Dat stelt ons dus voor serieuze problemen voor de match tegen Mariaburg,” aldus de winnende trainer.

Zandvliet
Ook Vandooren ziet met stijgende verbazing dat zijn ploeg maar blijft winnen.

“Maar het zit ons allemaal mee heh. Kijk naar de eerste helft: we hebben nog geen kans gehad en toch staan we aan de rust met 2-0 voor. Hoe dat komt? Geen idee. Zo gaat dat in het voetbal. Bij Ekeren zit het allemaal tegen en je ziet wat dat voor gevolgen heeft.”

Imad Ouriagli was de gevaarlijkste man aan Merksemse kant. Hij opende de score en was in de tweede helft een constante dreiging

Merksem wacht zo dus nog steeds op zijn eerste nederlaag van 2006, want sinds Zandvliet-uit (4/12) werd er niet meer verloren.

Het doet ons denken aan de wijsheid dat wanneer je kampioen wilt worden je tegen alle ploegen punten moet pakken.

Zandvliet komt op 9 april naar het Jef Mermans-Stadion en winst in die partij brengt het kampioenschap - uitgaande van twee keer winst tegen Mariaburg - dus wel angstig dichtbij...

Arjan Plantinga

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren