20/02
Voetbal, 2e Provinciale A:
KFC Brasschaat - Merksem SC 0-1

Kampioenschap dreigt...

Wanneer Merksem gewoon zijn wedstrijden blijft winnen en de overige 'echte' titelpretendenten maar punten blijven smossen kon er eind april wel eens een groots, onverwacht maar daarom niet minder welkom feest worden gevierd in het Jef Mermans-Stadion.

Zoals Merksem zaterdagavond namelijk in een spookachtig Louis De Winter-Stadion de drie punten op zak stak lukt alleen kampioensploegen: niet groots, wel doeltreffend.

Voor de rust kreeg Merksem al de beste kansen, maar verzuimde men de wedstrijd te beslissen

De hechte Merksemse defensie gaf helemaal niets weg terwijl men aanvallend weinig kansen nodig had om tot scoren te komen.

Ondanks de mooie winst zat er ook een tragisch kantje aan de match.

Dat was het moment dat Peter Luyckx al vroeg in de eerste helft gekwetst naar de kant moest.

'De man van glas' besloot kort na de wedstrijd zelfs zijn voetbalschoenen definitief aan de wilgen te hangen omdat het lichaam niet meer mee wil.

“Dat was een emotioneel moment,” stelde coach Philip Vandooren.

Zo kwam Mario Hermans dus eerder dan gedacht binnen de lijnen en kon hij een kwartier in de tweede helft beslissend zijn.

Rood
Tot dan toe had Merksem moeite gehad met het massaal verdedigende Brasschaat.

Voor de rust waren er twee goede kansen geweest, maar eerst Hermans en daarna Edders gingen te gehaast te werk en besloten naast het doel.

Jeroen Forceville was in de tweede helft enkele keren dreigend over de linker flank

In de pauze bleef Ouriagli in de kleedkamer en zijn vervanger op links, Jeroen Forceville, stichtte met zijn snelheid meteen enkele keren gevaar.

Het beslissende moment kwam er echter toen Abdel Edders zich niet kon beheersen en rood kreeg voor natrappen.

De topscorer benadeelde zijn ploeg daarmee vooral wat betreft de komende weken, want er hangt hem een schorsing van meerdere wedstrijden boven het hoofd.

In de wedstrijd zelf deed het Merksem vreemd genoeg goed.

Vandooren besloot namelijk tot een opmerkelijke wissel: hij bracht de gepasseerde aanvaller Bram De Backer voor vrije verdediger Dirk Van de Velde.

“Ik had geen zin in een 1 op 6 tegen dit Brasschaat en besloot alles of niets te gaan spelen,” zo de uitleg van Vandooren.

De beslissing pakte vrijwel direct goed uit.

Brasschaat wist zich organisatorisch namelijk even geen raad met de extra aanvaller en liet bij de eerstvolgende aanval Mario Hemans helemaal vrij staan.

De voorzet van Tom Van Camp was vervolgens afgemeten, zodat Hermans aan de tweede paal ongehinderd kon afwerken.

De beslissing in de 62 minuut: de defensie van Brasschaat staat niet goed nadat Merksem een extra aanvaller bracht. Daardoor kon Mario Hermans geheel vrij met het hoofd voor 0-1 zorgen.

Hoezeer de verre van onpartijdige arbiter daarna ook zijn best deed om Brasschaat vooruit te helpen, gescoord werd er niet meer en dus was het doelpunt van Hermans goud waard.

“Zo wil ik Mario graag iedere week zien: scherp en beslissend. Hij stond niet in de basis omdat ik zijn vormpeil niet zag stijgen de laatste weken. Hij heeft dat echter heel volwassen opgepakt en is geweldig goed ingevallen,” vond Vandooren.

Geen schrik
Vooruitkijkend ziet de Merkemse oefenmeester dat er nog 24 punten te halen zijn voor zijn ploeg.

“En om kampioen te spelen denk ik dat we er minstens 18 nodig zullen hebben. Maar nogmaals: vergeet ons uitgangspunt niet. Dat was in 2e blijven en is dat nog steeds. We hebben een geweldig mooi seizoen gedraaid en hebben zeker geen schrik voor de titelstrijd.”

“Dat is ook het mooie aan deze ploeg. Niemand blaast hoog van de toren, iedereen blijft gewoon wekelijks hard werken. Maar reken maar dat deze groep kampioen wil spelen! En ik voorspel je dit: wanneer wij promoveren zullen wij ons volgend seizoen weten te handhaven in 1e Provinciale.”

Arjan Plantinga

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren