24/10
Voetbal, 2e Provinciale A:
Merksem SC - KFC Brasschaat 1-2

Merksem weigert te scoren

Een wonderlijke vertoning gisterennamiddag in het Jef Mermans-Stadion: Merksem dat 90 minuten baas is, een monsterfile aan kansen bij elkaar speelt en uiteindelijk toch door twee spoken van doelpunten de boot in gaat.

Het is niet de eerste keer en het zal ook niet de laatste keer zijn dat het gebeurt, maar zuur was het wel voor Merksem.

De gekste taferelen speelden zich af voor de twee doelmannen die Brasschaat vanmiddag gebruikte, maar op één keer na liep het telkens goed af voor de zeer fortuinlijke bezoekers

Toch hing het onwaarschijnlijke scenario heel de match in de lucht.

De thuisploeg speelde namelijk te vrijblijvend, arrogant haast, en was in defensief opzicht verre van souverein.

Filip Vandooren sloeg na afloop de spijker dan ook vol op zijn kop: “Het is het gevolg van een offensieve speelwijze. Je neemt dan defensief risico's en kunt er daardoor al eens een tegen krijgen. Maar zolang je er zelf meer maakt dan de tegenstander is er verder niets aan de hand.”

Daar valt niets tegen in te brengen, maar juist dat laatste verzuimde Merksem.

De kansen waren er nochtans te over.

De Brasschaatse doelman hoefde echter maar zelden op te treden, want Bram De Backer, Tom Van Camp, Khalid Moussaoui en Abdel Edders mikten de bal negen van de tien keer over of naast het doel.

Bram De backer scoort vlak voor rust de gelijkmaker, maar volgens de linesman deed hij dat vanuit buitenspelpositie, en dus ging het feest niet door.

Zo kon het gebeuren dat Brasschaat de allereerste keer dat het het gezicht van Merksem-doelman Roel Wuyts van dichtbij zag (40') ook meteen raak was.

Daar was echter wel slecht verdedigen van Merksem voor nodig.

Bij een vrije trap, iets rechts van de backlijn, 25 meter van het doel, wilde Wuyts een muur van vier man.

Daardoor was de dekking in de backlijn niet optimaal en omdat Wuyts dan ook nog eens weigerde van zijn lijn te komen, mocht Brasschaat-spits Tom Claes van in de kleine backlijn ongehinderd raak koppen: 0-1.

Edders!
Merksem was nauwelijks aangedaan door de achterstand en bleef rustig zoeken naar een opening in de Brasschaatse defensie.

Die kwam er na een schot van Imad Ouriagli dat via de deklat voor de voeten van Bram De Backer botste.

De Backer poetste de bal van dichtbij in het lege doel, maar hij zou op het moment dat Ouriagli afdrukte buitenspel gestaan hebben, en dus ging het feestje niet door; 0-1 aan de rust derhalve.

De enige keer dat het wel lukte voor Merksem: Abdel Edders - samen met Mike Van Camp weer zoveel beter dan alle anderen - haalt met links droog uit en verslaat Brasschaats reservedoelman Heidebosch in de verre hoek.

Na de pauze een zelfde beeld als ervoor, met dit verschil dat bij Merksem teveel spelers de tactische opdrachten begonnen te vergeten en Brasschaat steeds gevaarlijker werd op de counter.

Kansen waren er voor Merksem weer bij bosjes, maar de missers dus even talrijk.

In de 64e minuut was het na alweer een handvol missers uiteindelijk toch raak.

Frappant was dat het dit keer eigenlijk nauwelijks een kans was, maar de klasse van Abdel Edders bracht hem toch in scoringspositie.

De aanvallende middenvelder stuurde met één beweging drie verdedigers het bos in en schoot van 15 meter raak met een droge schuiver in de verre hoek.

Daarmee leek alles toch nog goed te komen voor Merksem, maar nog geen tien minuten later sloeg het noodlot alweer toe.

Ook Khalid Moussaoui stuitte meerdere keren op de Brasschaatse sluitpost

Een onschuldige voorzet van de rechter flank werd door de jonge Marc Jacobs verkeerd verwerkt, en na weifelend ingrijpen van zowel Jurgen Van de Velde als Mike Van Camp kon Jens Fraeyman vanaf de rand van de backlijn geheel vrij voor 1-2 zorgen.

Het was de derde kans voor de bezoekers, die Merksem dus in het benutten van de kansen wel ruimschoots de baas waren.

Kansen voor Merksem waren er opnieuw in de slotfase, maar men was op het beslissende moment te gehaast, waardoor de nauwkeurigheid ontbrak.

Dat zorgde wel voor enkele hectische scenes in de doelmond, maar gescoord werd er niet meer.

Merksem geeft dus weer geheel onnodig punten uit handen, en hoewel het vertoonde veldspel iedereen tevreden moet stemmen, moet men er ook geen gewoonte van maken om punten te verliezen tegen mindere tegenstanders.

Daarvoor zijn de punten dit seizoen net even te duur.

Arjan Plantinga

 
Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
 
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren