13/02
Voetbal, 2e Provinciale A:
Merksem SC - Aartselaar 2-1

Geen averij voor Merksem SC in sneeuwspektakel

Door een onbespeelbaar veld was er van een normaal wedstrijdverloop gisteren geen sprake.

Het enige dat er over de wedstrijd van gisterennamiddag gezegd kan worden is dat Merksem geen averij opliep en door het uitstellen van de wedstrijd Wilrijk-Mariekerke zelfs de koppositie weer overneemt.

Goed voetbal was gisteren niet mogelijk op het spekgladde veld

“Vlak voor de wedstrijd lag er nauwelijks sneeuw en was het plein goed bespeelbaar. In de pauze hebben we de situatie nog eens bekeken. De lijnen waren nog zichtbaar en de bal rolde nog. Geen enkele reden om de wedstrijd te staken,” verklaarde de arbiter na afloop.

Merksem zal er uiteindelijk geen woorden mee aan vuil maken, want men won de wedstrijd tegen Aartselaar met 2-1, maar elk ander resultaat zou de gemoederen danig in beweging hebben gebracht.

Vooral ook omdat de wedstrijd Wilrijk-Mariekerke halverwege wel werd gestaakt vanwege identieke - slechte - terreinomstandigheden.

De beste kans in de eerste helft was voor Mario Hermans, maar hij zag zijn inzet gestuit door doelman Kim Schryvers

Merksem-trainer Philip Vandooren wenste er dan ook niet veel over te zeggen: “We hebben gewonnen dankzij twee stilstaande fases. Ook de tegentreffer kwam uit een standaardmoment. Op een andere manier ging het vandaag niet.”

Hilarisch
In de eerste helft toen er nog wel een beetje gevoetbald kon worden had Merksem het moeilijk.

Alleen Imad Ouriagli kon zo nu en dan aan zijn bewaker ontglippen en twee keer gevaar stichten, maar Tom Van Camp en Mario Hermans wisten de mogelijkheden niet te verzilveren.

Aan de andere kant was Aartselaar een paar keer dreigend met snelle tegenaanvallen.

Direct na de pauze, met Peter Luyckx voor Yussef Khaldi en Kevin Beck voor Jeroen Forceville, was het wel raak.

Kenneth Boons zorgt in de 72e minuut koppend voor de winnende treffer

Een duwfout op Beck in de backlijn werd gehonoreerd met een strafschop die door Dirk Van de Velde overtuigend werd binnen geschoten.

Dat de buit daarmee binnen was, was absoluut niet zeker, want daarvoor waren er teveel glijpartijen en foute passes en kon Merksem het spel nooit onder controle krijgen.

In de 22e minuut ging het dan ook mis.

Een corner van links kon door de Merksemse defensie niet weggewerkt worden en na een hilarisch geduw en getrek in het Merksemse strafschopgebied viel de bal voor de voeten van Jurgen Wieselblad, die het groene leer door een woud van benen achter de kansloze Wuyts trapte.

Imad Ouriagli kan door de sneeuw niet genoeg snelheid meegeven aan dit schot dat een makkelijke prooi wordt voor Schryvers

Lang duurde de vreugde voor de bezoekers niet, want nog geen vier minuten later kopte Keneth Boons Merksem weer naar een voorsprong uit een hoekschop van Mario Hermans.

Omdat de sneeuw het plein inmiddels had omgetoverd in een spekgladde slagroomtaart, had de wedstrijd in de laatste twintig minuten een hoog comedygehalte, maar kwam er van voetbal helemaal niets meer terecht.

Merksem kwam nog een paar keer in de buurt na een actie van Ouriagli en een directe vrije trap van Dirk Van de Velde, maar beide inzetten misten vanwege het gladde veld de nodige kracht.

Arjan Plantinga

 
Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
 
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren