23/01
Merksem zeer onverdiend onderuit

- Voetbal, 2e Provinciale: K. Merksem SC-Zandvliet 1-2

Na misschien wel de beste wedstrijd die Merksem SC dit seizoen speelde stond men vanmiddag om 16u15 toch weer met lege handen.

De eerste grote kans van Dave Vandenborre. De nummer 4 van Zandvliet, Verbraeken brengt redding voor zijn ploeg

Vooral Dave Vandenborre zal zich vanavond nog een paar keer achter de oren krabben en zich afvragen hoe het ingodsnaam mogelijk was dat hij vanmiddag niet scoorde.

Drie keer verscheen hij moederziel alleen voor de doelman en even zo vaak wist hij zijn kans niet te benutten.

Misverstand
De wedstrijd begon slecht voor SC.

In de vijfde minuut leek een hoge voorzet namelijk een makkelijke prooi voor voorstopper Kenneth Boons.

Omdat doelman Aziz echter riep dat de bal voor hem was, trok Boons zijn hoofd in, om vervolgens te moeten vaststellen dat zijn keeper de bal niet had.

De tweede grote kans voor Vandenborre: over en naast...

Het ding zeilde wel voor de voeten van Gaetano Carchiolo, die geen moeite had om hem in het lege doel te schuiven (zijn 24e van het seizoen).

Merksem was door de stomme tegengoal even aangedaan en had in de vijftien minuten die volgden moeite om een geslaagde combinatie te realiseren.

Dan draaide het spelbeeld volkomen en was Merksem tot aan het laatste fluitsignaal baas.

Het resulteerde in een resem kansen en de zeer verdiende gelijkmaker van Mike Van Camp in de 31e minuut.

Vandenborre
Er ging een joekel van een misser van Dave Vandenborre aan vooraf, want de aanvaller mocht een voorzet van Tom Viroux vanop de kleine backlijn op doel volleren.

Tot zijn afgrijzen moest hij echter vaststellen dat hij de bal op het lichaam van Zandvliet-verdediger Koen Verbraeken had gemikt.

En kans 3: de harde schuiver van Vandeborre gaat een half metertje naast

Maar de aanval liep door en na wat gebrei op de linker flank kwam de bal bij Van Camp, die niet twijfelde maar de bal met een gillend schot vanaf 20 meter in de winkelhaak joeg.

Vijf minuten later had Vandenborre de thuisploeg op voorsprong moeten zetten, maar helemaal alleen voor doelman Plompen van Zandvliet schoot hij van 11 meter over en naast.

Na de pauze een zelfde spelbeeld: Merksem dat beter combineerde en meest via de zeer goed spelende Tom Viroux probeerde een aanvaller in stelling te brengen, en Zandvliet dat loerde op een snelle counter.

Daarmee was men één keer succesvol, maar men had er wel de hulp van de tactloos fluitende arbiter voor nodig.

Die had namelijk de weer sterk acterende Kenneth Boons twee minuten eerder zijn tweede (onterechte) gele kaart gegeven, en zo de de sterkhouder uit de Merksemse defensie verwijderd.

Niets verwijten
De organisatie was weg bij Merksem, waardoor er dus niemand was om in de 67e minuut Werner Vandezande iets in de weg te leggen toen de aanvaller een voorzet van links helemaal vrij kon inkoppen.

De 17e goal van Vandezande dit seizoen en een domper voor Merksem.

Maar dat ging niet bij de pakken neerzitten en probeerde met veel risico op zoek te gaan naar de gelijkmaker.

Nadat De Backer al een goede kopkans had gehad lag de 2-2 in de 73e minuut op de schoen van - jawel! - Dave Vandenborre.

Weer mocht de aanvaller alleen richting het Zandvlietse doel, maar weer trof hij niet.

Voor waarnemend coach Charles Joris was het moeilijk te begrijpen: “We zijn 70 minuten baas en krijgen de mooiste kansen, maar scoren niet. Ik kan de spelers niets verwijten, ze hebben alles gegeven en goed gespeeld. Na de uitsluiting van Kenneth was bij ons achterin de organisatie even niet in orde, en paf het is raak. Als wij zo blijven spelen gaan wij echter nog een hoop punten pakken.”

Arjan Plantinga

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren