18/04
Vrouwe Fortuna kijkt juist op tijd naar Merksem

- Voetbal, 2e Provinciale: Wintam- K. Merksem SC 1-2

Amaai, wat was dat gisteren in Bornem, waar Merksem SC zich in een krankzinnige wedstrijd veilig speelde?

Bram De Bakker

Er moest gewonnen worden om tenminste de 13e plaats te bereiken en daar zag het na 90 minuten knokken en een 1-1 stand niet naar uit.

Maar juist wanneer de arbiter aan affluiten dacht keek Vrouwe Fortuna even over haar schouder naar Merksem SC en zo werd het diep in blessuretijd toch nog 1-2.

Door het verlies van Gooreind is het seizoen van Merksem zo ineens voorbij, want de ploeg beëindigt de competitie zelfs op de 12e plaats en blijft dus gevrijwaard van eindrondes.

Vooraf was er het dilemma van de doelmannen: Van Wert gekwetst, Aziz met de noorderzon vertrokken en Jeroen Mertens eveneens gekwetst.

Middenvelder Jeroen Forceville maakte zich al op voor een wedstrijd onder de lat, maar Mertens was hard en bereid met de spuit erin te spelen.

Het was een goede keuze, want Mertens speelde een geweldige wedstrijd en leverde zo een stevige bijdrage aan de redding van Merksem.

De ploeg van Vandooren was in de eerste helft de betere en nam via Bram De Bakker in de 30e minuut een voorsprong.

Ook daar was hulp van buitenaf voor nodig, want op het moment dat Wintams doelman een lage voorzet wilde oprapen stuiterde de bal ineens omhoog.

Uit de scrimmage die daarna ontstond was het De Bakker die van dichtbij de bal kon binnenduwen.

Merksem bleef dan baas en had de match kort voor rust bijna beslist.

Deze keer keerde het slechte veld zich echter tegen SC, want op het moment dat Tom Van Camp een voorzet van Khalid Moussaoui wilde binnenduwen maakte het ronde leren ding weer rare bokkesprongen.

Filip Vandooren en zijn assistent Charles Joris (l.) hebben het weer geflikt

De inzet van Van Camp kaatste daardoor via de onderkant van de lat weer buiten.

Ruststand 0-1.

Wintam bracht na de thee twee extra aanvallers en ging alles of niets spelen.

Dat leek al snel succes op te leveren, want een tackle van Eddy Janssens had de thuisploeg een penalty moeten opleveren.

De arbiter vond echter van niet.

De gelijkmaker kwam er korte tijd later wel toen een hoge voorzet door De Loenen onhoudbaar achter Mertens werd gekopt.

Dan de doldwaze slotfase.

Het was inmiddels de 93e minuut toen de doelman van Wintam ver moest uitkomen om een voorzet van Moussaoui te verwerken.

De bal viel voor de voeten van Tom Viroux, wiens schot naast zou zijn gegaan, ware het niet dat het leer via de knie van de terugkerende doelman toch nog in het doel sukkelde.

Met nog slechts luttele seconden op de klok was het pleit beslecht en Merksems hachje gered.

“Een enorme opluchting want het seizoen is nu voor ons ook ineens voorbij. Ik moet de ploeg een compliment maken, want eigenlijk vind ik de manier waarop we ons dit seizoen hebben gered knapper dan vorig seizoen. Toen zweefden we op een roze wolk door de laatste wedstrijden en waanden we ons tegen het einde onverslaanbaar. Nu zat alles tegen en hebben we de negatieve spiraal op het laatste moment met veel inzet weten te keren.”

Volgend seizoen zal men vanwege de reorganisatie van de provinciale reeksen bij de eerste acht moeten eindigen om zich te handhaven.

Eddy Janssens (Olympic, 4e), Marc Dauwe en Dave Vandenborre (Borsbeek, 3e) verlaten de club die na de zomer onder andere Mario Hermans en Johan Van Laerhoven ziet terugkeren.

Arjan Plantinga

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren