06/12
Drie punten met pijn en moeite

- Voetbal, 2e Provinciale A: Merksem SC-KFC Wintam 2-1

Wedstrijden zoals Merksem SC die gisteren speelde maken een coach enkele jaren ouder, want de wijze waarop SC gisteren de drie punten over de eindstreep sleepte was er een uit de rubriek 'Met hangen en wurgen'.

Een nerveus Merksem werd vrijwel de gehele tweede helft in de defensie gedrongen

Vanaf het moment dat Khalid El Gharbi een half uur voor het einde de stand terugbracht tot 2-1 leek Merksem ineens niet meer te kunnen voetballen: zo nerveus, zo onvast, zo matig eigenlijk.

Daar zag het in eerste instantie helemaal niet naar uit.

In een goede eerste helft speelde Merksem heel wat kansen bijeen en wist daar via Andy De Ruyter twee keer uit te scoren.

In de 7e minuut was De Ruyter de enige die attent was op een lange vrije trap van Dirk Van de Velde en tien minuten voor de pauze reageerde de ranke aanvaller goed op een geniaal steekballetje van Bram De Bakker.

Met de degelijkheid van de Merksemse defensie van dit seizoen in gedachte lijkt de overwinning dan binnen, maar het was vreemd om te zien hoe zelfs de meest ervaren spelers soms stonden te schutteren.

Gelukkig was daar altijd de ijzersterke Kenneth Boons die keer op keer erger wist te voorkomen.

Onder Benny Meurs kreeg de lange mandekker geen kans, maar nu hij week na week in de basis staat is Boons uitgegroeid tot een onmisbare pion voor coach Vandooren.

Sterk in de lucht, rustig aan de bal en keihard in het duel - met Kenneth Boons in je ploeg is het momenteel prettig voetballen.

Toch wist SC uiteindelijk met hangen en wurgen de drie punten over de eindstreep te trekken, waardoor de Merksemnaren de heenronde afsluiten met de luxe van 24 punten achter hun naam.

“En dat is ongelooflijk positief,” stelt trainer Filip Vandooren.

“Bij de start van het seizoen achtten de meeste van mijn collega-trainers ons degradatiekandidaat nummer één. Nu hebben we dus 24 punten en is de kloof met de onderste ploegen al zo groot dat we ons nog amper zorgen hoeven te maken. Ik denk dat we nog 10 of 12 punten nodig hebben om onze doelstelling - klassebehoud - te bereiken.”

Die luxe positie betekent dat Vandooren de tweede seizoenshelft op een iets andere manier kan benaderen.

Niet dat hij de tactiek ineens helemaal om zal gooien, “maar we kunnen misschien andere accenten zetten en hopelijk het publiek iets meer entertainment bieden.”

Arjan Plantinga

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren