17/10 - Mike Van Camp matchwinnaar

- Voetbal, 2e Provinciale: SK Wilrijk - K. Merksem SC 1-2

Vorige week was hij er niet bij en speelde Merksem een van de zwakste matchen van dit seizoen.

Vanmiddag stond hij naast Tom Viroux centraal op het middenveld en zorgde hij met twee goals en een beer van een wedstrijd voor misschien wel de verrassing van het weekeinde.

Mike Van Camp

Het was de derde overwinning voor Merksem, en de derde op verplaatsing.

Als conclusie zou men kunnen trekken dat Merksem een naar counterploegje is, dat zich ingraaft en daardoor op eigen veld geen punten weet te pakken.

Dat is echter geenszins het geval.

Filip Vandooren predikt voetbal en kan met het spelersmateriaal dat hij heeft ook geen barricades oprichten rond de eigen backlijn.

De openingsfase was voor de gastheren, die al na 10 minuten op voorsprong kwamen; en hoe!?!

Een wereldgoal van Diels, die de bal van 25 meter brullend de winkelhaak in joeg, liet de Merksemnaren even naar adem happen.

Dan echter zette SC onder leiding van Viroux en Van Camp orde op zaken en trok men in het verloop van het eerste bedrijf het initiatief naar zich toe.

Dat resulteerde in een paar goede kansen en vlak voor de pauze de verdiende gelijkmaker.

Een corner van rechts werd door Khalid Moussaoui en Bram De Bakker kort genomen waarna Mike van Camp aan de tweede paal de Wilrijkse defensie verraste en de voorzet van Moussaoui inkopte.

Na de pauze bleef Merksem baas en ging alles wat de afgelopen weken was fout gegaan goed: de omschakeling van aanval naar verdediging en vice versa verliep vlekeloos, de passing was accuraat en het spel van de ploeg als geheel was gepassioneerd.

Het was dan ook wachten op een tweede Merksemse goal.

Die kwam er op een klein half uur van het einde.

Mike Van Camp had het kunstje van Diels in de eerste helft goed afgekeken en lanceerde de bal vanaf dik twintig meter achter Wilrijk-doelman Tony De Paus.

In de laatste dertig minuten was het uiteraard vooral Wilrijk dat plannen smeedde, maar de defensie rondom Eddy Janssens en een zeer sterke Jurgen Van de Velde gaf geen krimp, waardoor Merksem nu al evenveel punten heeft als toen Filip Vandooren het in januari overnam van Benny Meurs.

Arjan Plantinga

www

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren