29/11
Degelijk Merksem met lege handen

- Voetbal, 2e Provinciale A: VC Wijnegem - Merksem SC 2-1

Vooraf wist iedereen dat Merksem niet kansloos was op het veld van de koploper, maar weinige zullen Merksem in Wijnegem de overwinning toevertrouwd hebben.

Na de 90 minuten zullen heel wat Merksemnaars zich echter nog eens achter de oren gekrabt hebben, zich afvragend of ze wel alles uit hun mogelijkheden hebben gepuurd.

Wijnegem staat dan wel bovenaan, maar zoals de ploeg gisteren speelde mogen ze geen aanspraak maken op de titel in 2e A - wat dat betreft lijken de beste papieren voor Aartselaar.

Merksem speelde wel een goede match.

“Maar ja, wij staan met lege handen en zij hebben de drie punten, en daar gaat het uiteindelijk om,” stelde coach Filip Vandooren.

De gastheren kregen in het eerste half uur nauwelijks kansen, maar namen in de 26e minuut wel de leiding.

Een voorzet van links werd door De Bakker nog van richting veranderd, maar wel zo dat de bal voor het wakkere hoofd van Nicky Melkert viel, die vervolgens geen moeite had de 1-0 achter Tim Van Wert te knikken.

Kort voor de rust trok Merksem de ploegen echter weer in evenwicht.

Een lange bal van Dirk Van de Velde werd door De Bakker perfect verwerkt, waarna hij met een listig steekpassje De Ruyter bediende die vervolgens de gelijkmaker over de uitkomende Wijnegemse doelman wipte.

In de tweede helf was de beste kans aanvankelijk voor Merksem - De Bakker - maar het was Wijnegem dat voor de tweede keer een voorsprong realiseerde.

Johanssen joeg een vrije trap vanaf 20 meter in het kruis en dwong Merksem weer om de defensieve stellingen te verlaten.

Dat deed SC zonder veel overtuiging.

Een kwartier voor het einde kwam de mee opgekomen Kenneth Boons het dichtstbij met een kopbal, maar Merksem was in het vervolg onmachtig en moest de tweede nederlaag op rij slikken.

“En dat is zuur,” aldus Vandooren.

“We zullen ons nu moeten herpakken, want de laatste drie wedstrijden brachten ons maar 1 punt.”

Merksem kan evenwel de eerste seizoenshelft volgende week afsluiten met een mogelijke overwinning tegen het laaggeplaatste Wintam.

Arjan Plantinga

www

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren