21/03
Eindelijk!

- Voetbal, 2e Provinciale: Sparta Linker Oever - K. Merksem SC 0-3

Wat een ontlading gisteren om 16u45 bij al wat Merksem SC een warm hart toedraagt, want voor het eerst sinds 5 december wist de ploeg van Filip Vandooren weer eens te winnen.

Dat dat ook nog eens op het veld van een directe concurrent in de degradatiestrijd gebeurde maakte de smaak van de overwinning extra zoet.

Bram De Bakker
...twee goals...

Vandooren had voor de zeer belangrijke match teruggegrepen naar de oude deugden: een sterke defensie, het initiatief aan de tegenstander laten en zelf hopen op succes in de snelle tegenaanval.

Het werkte.

Sparta wist niets aan te vangen met het balbezit en moest na een kwartier een eerste tegengoal slikken.

Een voorzet van Khalid Moussaoui werd in de Sparta-doelmond met de hand weggewerkt, waarna de arbiter maar een belsissing kon nemen: strafschop.

Die was aan Dirk Van de Velde goed besteed, want hij zette foutloos om voor 0-1.

In het verdere verloop van de eerste helft waren er nog twee kansjes voor de bezoekers (De Bakker en Van de Velde) maar gescoord werd er voor de pauze niet meer.

Na de rust waren dan twee goede acties van Bram De Bakker voldoende voor de winst.

Tien miuten na de pauze neemt hij de bal aan, met de rug naar de goal, net buiten de backlijn, dreigt naar links, draait naar rechts en schiet met links hard binnen: 0-2.

Een kwartier voor het einde herhaalde De Bakker zijn truukje nog eens, waarmee hij zijn seizoenstotaal op tien zette en de winst voor Merksem helemaal zeker stelde.

“Wanneer we nu op Oppuurs ook de punten pakken zouden we er toch moeten zijn,” stelde een zeer opgeluchte Filip Vandooren na afloop.

Arjan Plantinga

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren