21/11
Beter niet meer op zaterdagavond...

Wanneer we de uitslagen van dit en vorig seizoen bekijken en zien naar de wedstrijden die op zaterdag gespeeld werden moeten we concluderen dat Merksem SC geen 'avondspelers' heeft.

Terwijl de Sparta-doelman kermend op de grond ligt als was hij door een lijnbus overreden krijgt Bramd De Bakker de tweede rode kaart van de avond voorgehouden

Van de 11 wedstrijden die SC sinds augustus 2003 op zaterdagavond speelde werd er namelijk slechts één gewonnen: op 13 september 2003 tegen Ranst (1-0).

In de overige tien werd drie keer gelijkgespeeld en zeven (!) keer verloren.

De nederlaag van gisteravond kan dus niet verrassend genoemd worden.

Het was bovendien een driedubbele nederlaag.

Ten eerste verloor SC de match van een beter Sparta, ten tweede werden twee spelers voortijdig naar de kleedkamer gestuurd en ten slotte lieten spelers, trainer en ook enkele bestuursleden zich behoorlijk gaan in hun verwensingen aan het adres van arbiter en tegenstanders.

De frustratie was wel begrijpelijk.

Kort voor rust kwam Sparta uit een vrije trap op voorsprong en voor de overtreding die de vrije trap veroorzaakte kreeg Eddy Janssens zijn tweede gele kaart en dus rood.

Merksem werd bovendien een 100% penalty onthouden na een duidelijke handsbal van een Sparta-verdediger.

Na de pauze ging de thuisploeg dus op zoek naar de gelijkmaker, maar de beste kansen bleven voor Sparta op de counter.

Eén van die counters zorgde tien minuten voor het einde voor de beslissing.

Toch wenste SC zich niet bij de nederlaag neer te leggen, en nadat Bram De Bakker alleen voor de keeper de buitenkant van de paal raakte wist Steve Robberechts vijf minuten voor het laatste fluitsignaal wel de aansluitingstreffer te bewerkstelligen.

Bram De Bakker met een dot van een kans in de 85e minuut. Zijn schot schampte de buitenkant van de paal

Wat volgde was een hectische slotfase waarin alles wat Merksem was elke beslissing van de arbiter aanvocht - ook wanneer die beslissing juist was.

Het kwam Filip Vandooren en zijn assistent Charles Joris op een verwijzing naar de tribune te staan.

De opwinding in de slotminuten kwam Bram De Bakker nog op rood te staan en over die rode kaart mocht het Merksemse publiek zich wel danig opwinden, want de arbiter stond met zijn rug naar De Bakker toe toen die de Sparta-doelman een duwtje gaf.

De Ruyter claimde in de laatste seconden nog een strafschop, maar de man met de fluit wilde er niets van weten.

Assistent-coach Charles Joris kon zijn ploeg niets verwijten: “De eerste helft hebben we redelijk gespeeld, maar na de pauze was het matig. Maar het veldspel was de laatste weken al niet zo geweldig. Toen pakten we echter wel de punten. We zullen deze week wat peptalk nodig hebben op de training.”

Arjan Plantinga

www

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren