21/02
Noorden kwijt in de slotfase

- Voetbal, 2e Provinciale: 's Gravenwezel - K. Merksem SC 3-3

Tien minuten van verminderde concentratie zorgden ervoor dat Merksem SC een zekere overwinning gisteren op het veld van 's Gravenwezel knullig uit handen gaf.

Het gelijkspel was over negentig minuten bekeken misschien wel terecht, maar wanneer je tien minuten voor het einde met 0-3 voorstaat ga je er toch van uit dat de punten binnen zijn.

Met een treffer en een assist was Khalid Moussaoui gisteren weer belangrijk voor Merksem SC

Niet zo gisteren voor Merksem SC.

Door aan 100% af te werken namen de Merksemnaren nog in de eerste helft ruim afstand van de thuisploeg.

Al na tien minuten lette Bram De Bakker goed op nadat Tom Van Camp een voorzet van Khalid Moussaoui op de paal tike: 0-1.

Ook de tweede Merksemse kans was meteen raak.

In de 24e minuut stuurde Mike Van Camp Bram De Bakker diep op links en nadat hij een duel met de 's Gravenwezelse doelman in zijn voordeel had beslecht kon hij ongehinderd Moussaoui bedienen die vervolgens weinig moeite had om de voorsprong te verdubbelen.

Was 0-2 al een weinig geflatteerd, het werd nog mooier voor de mannen van Filip Vandooren.

Kort voor de rust werd Bram De Bakker namelijk een tweede keer diep gestuurd en dit keer rondde hij het met een schitterende lob zelf af: 0-3.

Wedstrijd gespeeld, zou je denken, ook al omdat de defensie van Merksem dit seizoen de betrouwbaarste linie is.

Door de schorsing van Jurgen Van de Velde en de wissel van Eddy Janssens was de cohesie in de verdediging echter verdwenen, en wanneer De Wachter in de 80e minuut uit een zeer onhandig veroorzaakte strafschop de eretreffer maakte sloop er een verbazingwekkende onrust in de ploeg van trainer Vandooren.

Met 1-3 en nog tien minuten op de klok leek er nog steeds niets aan de hand, maar Ick in de 85e minuut en weer De Wachter in de slotminuut dompelden heel Merksem in diepe rouw en zorgden voor een zelden geziene remonte.

“Ja, het was eventjes heel stil in de kleedkamer. We hadden de winst in handen en konden vandaag dus een schitterende zaak doen. Bij winst waren we vijf punten los geweest van de onderste plaatsen en hadden we rustiger kunnen ademen. In de slotfase waren we echter compleet het noorden kwijt en dan kan zelfs dit gebeuren,” zei assistent-coach Charles Joris na afloop.

Merksem verliest dus drie wedstrijden op rij niet, maar kan met drie punten uit evenzoveel wedstrijden niet zeggen dat het veel opgeschoten is.

Arjan Plantinga

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren