25/10 - Er groeit iets moois bij K. Merksem SC

- Voetbal, 2e Provinciale:
K. Merksem SC - 's Gravenwezel 1-0

Nadat vorige week Wilrijk op de eerste seizoensnederlaag werd getracteerd, viel gisteren 's Gravenwezel die eer te beurt.

Of dat helemaal terecht was is een vraag die door beide kampen verschilend beantwoord zal worden, maar voor de verdeling van de punten is die discussie van geen belang.

De punten bleven namelijk in Merksem en gevoegd bij de elf die Merksem er al verzamelde vindt SC zich ineens terug op een riante zesde plaats!

“Wij worden misschien wel de verrassing van het seizoen,” liet bestuurder Mark Nuyens zich na afloop in een gezellig drukke kantine ontvallen.

De verdediging van 's Gravenwezel had zijn handen vol aan matchwinnaar Bram De Bakker

En wie weet wat Merksem dit jaar nog kan?

Een ongeschreven voetbalwet zegt dat een ploeg die niet goed speelt maar wel de punten pakt een eind kan komen, en juist dat is bij Merksem momenteel het geval.

Niet dat SC slecht speelt, verre van, maar echt top-entertainment is het niet wat de mannen van Filip Vandooren gisteren op de mat legden.

Effectief was het wel.

Zegge en schrijve anderhalve kans kreeg Merksem, maar daaruit werd het maximale rendement gepuurd.

Er was wel een grove fout van de doelman van 's Gravenwezel voor nodig om het enige doelpunt van de match op het scorebord te krijgen.

Een diagonale pass van Mike Van Camp leek een eenvoudige hap voor de sluitpost van de bezoekers, maar hij verkeek zich lelijk op de van het doel wegdraaiende bal.

Bram De Bakker voorvoelde de flater van de keeper en was er dan ook als de kippen bij om het leer vanuit een moeilijke hoek in het verlaten doel te schuiven.

“Tja, ik wist dat ik vandaag ging scoren. Tijdens de afwerkoefeningen vloog deze week echt alles binnen. En dan weet je het al een beetje,” aldus de matchwinnaar na afloop.

Weinig kansen in de tweede helft. Deze omhaal van Peter Luickx verdwijnt huizenhoog over het doel.

Voor de rust bleef Merksem de sterkere ploeg maar verder dan enkele mogelijkheden kwam men niet.

Na de pauze schroefden de bezoekers de druk uiteraard op, maar de Merksemse defensie rond Eddy Janssens bleef eigenlijk moeiteloos overeind.

Toch was het vijf minuten voor tijd even schrikken toen 's Gravenwezel uit een corner ineens wist te scoren.

De arbiter keurde het doelpunt echter terecht af omdat de doelpuntenmaker bij het scoren zijn elleboog in het gezicht van Merksem-doelman Tim Van Wert had geplant.

Filip Vandooren sprak na afloop van een ideaal scenario.

“Vooraf hadden we een aantal draaiboeken doorgenomen. Eén daarvan was een vroege voorsprong om dan het spel te kunnen spelen dat 's Gravenwezel zelf het liefste speelt. We mochten dan natuurlijk niet de fout maken zoals we in de match tegen Mariekerke deden. Toen wilden we de tegenstander domineren, waardoor we veel te offensief gingen spelen en achterin veel te veel ruimte weggaven. Vandaag hebben we de organisatie gehandhaafd en zijn we nauwelijks in de problemen gekomen. Het is leuk voor de supporters dat we nu ook thuis eens hebben gewonnen. Welliswaar niet met academisch voetbal, maar daar hoor je mij nu even niet over klagen.”

Na een moeilijke seizoensstart staan de komende weken de ploegen uit de staart van de rangschikking op het programma.

Wanneer de Merksem SC bezig blijft zoals de laatste paar matchen kan men zichzelf een heel plezante kerst bezorgen.

Arjan Plantinga

www

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren