11/10 - Merksem geeft middenveld prijs

- Voetbal, 2e Provinciale: K. Merksem SC - Mariekerke 2-3

“Ik wordt het beu om telkens te moeten zeggen dat we een redelijke tweede helft hebben gespeeld,” was het commentaar van Filip Vandooren na de met 2-3 verloren match tegen Mariekerke.

De 3e minuut: 1-0 door Peter Luickx

Vandooren doelde daarmee op het feit dat Merksem SC nu al weken achtereen zwak begint en zich in het tweede bedrijf herpakt.

In eerdere wedstrijden wist men dan nog wel iets uit de brand te slepen, maar gisteren was de opgelopen averij in de eerste helft te groot.

De grootste zwakte lag in het positiespel van de twee centrale middenvelders Dirk Van de Velde en Jeroen Forceville, maar ook de flanken werden door Van de Borre en Moussaoui niet goed bespeeld.

Tot twee keer toe mocht Mariekerke over de Merksemse linkerkant vrij opstomen naar doelman Tim Van Wert- geen Merksemnaar scheen er zich om te bekommeren.

Het gevolg van de kinderlijke dekkingsfouten was dat Mariekerke al in de eerste helft de vroege Merksemse voorsprong helemaal kon doen vergeten.

Merksem begon redelijk en de eerste keer dat de voor het overige veel te flegmatieke Peter Luyckx aan de bal kwam was het meteen raak.

Zijn schot van net buiten de backlijn leek ongevaarlijk, maar de deflectie van een Mariekerke-verdediger was voldoende om de bal over de doelman te doen draaien: 1-0.

Merksem bleef de aanval zoeken, maar moest lijdzaam toezien hoe elk foutje eenvoudig werd afgestraft, met een 1-3 ruststand als gevolg.

Jeroen Forceville werd in de rust het slachtoffer van het debacle voor de pauze, maar Vandooren had ook zes andere spelers kunnen wisselen.

Met Yup Daskine na rust centraal op het middenveld was de veldbezetting beter, maar het leidde nauwelijks tot veel meer kansen.

De beste aanval van Merksem had in de 59e minuut de aansluitingstreffer moeten opleveren, maar Moussaoui rondde de prima actie van Verstreepen af met een kopbal op de lat.

Dat Fatih Daskine in de blessuretijd nog voor 2-3 zorgde was leuk voor de debutant, maar met een marge van maar één goal kreeg Merksem eigenlijk te veel.

Arjan Plantinga

Scoreverloop
3' Luyckx 1-0
13' El Hajti 1-1
23' Khali 1-2
42' Dubois 1-3
90+3 F. Daskine 2-3

www

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren