13/12
SC laat publiek in de kou staan

- Voetbal, 2e Provinciale A:
Merksem SC-Hemiksem 0-3

Het was een nare middag voor de mannen van Filip Vandooren, gisteren in het eigen Jef Mermans Stadion en een nog naardere middag voor de supporters die anderhalf uur zaten te blauwebekken op de tribune, zonder ook maar iets te zien van hun ploeg waar ze warm van konden worden.

Aan het einde van een bar slechte wedstrijd stond SC met lege handen en was de wijze waarop men in de tweede helft naar de slachtbank was gevoerd iets om bij stil te staan.

De grootste kans was in de 65e minuut voor Khalid Moussaoui, maar de beste speler aan Merksemse zijde ziet zijn wippertje hier voorlangs zeilen.

Coach Vandooren wijdt het aan een gebrek aan frisheid bij zijn spelers: “Ze snakken naar een pauze.”

En het is waar dat Merksem dit seizoen de puntjes bij elkaar sprokkelde door hard werken en vechten voor elke meter grond, en niet met technisch verzorgd spel.

Toch is het al te makkelijk je te verschuilen achter een gebrek aan frisheid.

Ook Hemiksem heeft geen wereldploeg en moet elke week sappelen voor de punten.

De aanvallers van de bezoekers waren echter wel messcherp, hetgeen ze bewezen met drie prima uitgespeelde counters.

Bij Merksem was maar een speler echt van plan om het zijn tegenstander moeilijk te maken: Khalid Moussaoui, maar zijn gevaarlijke acties op de linkerflank vonden geen vervolg voor het doel omdat niemand van zins was te pogen zijn voorzetten af te werken.

Bij zijn medespelers was het - een enkeling daargelaten - armoede troef.

Dirk Van de Velde wist geen bal over meer dan drie meter recht te spelen, Peter Luyckx wandelde over het veld als betrof het een café-match op een zomeravond en Tom Viroux en Mike Van Camp spartelden rond op het middenveld als vissen op het droge.

Nadat Hemiksem in de 50e minuut op 0-1 was gekomen werd er eventje goed gevoetbald en kwamen er een paar kansjes.

De beste was - uiteraard - voor Moussaoui, maar zijn wippertje na een geweldige solo-actie verdween naast het doel van Jurgen Van Frausem.

Toen de altijd zo betrouwbare Tim Van Wert een houdbaar schot van Aziz Jaffal onder zich door liet schieten was het met 0-2 een bekeken zaak.

Vlak voor tijd zorgde een nieuwe Hemiksemse counter voor 0-3 en daarmee kregen de bezoekers niets te veel.

De SC-spelers mogen zich eens afvragen of je het wel kunt maken je eigen publiek op een ijskoude winterdag een dergelijke slappe hap voor te schotelen.

Arjan Plantinga

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren