06/02
Merksem SC krabbelt op

- Voetbal, 2e Provinciale:Mariekerke-K. Merksem SC 0-0

Merksem SC heeft moeilijke weken doorgemaakt, maar afgaande op de wedstrijd die men vanmiddag afleverde bij de nummer 4 in de reeks, Mariekerke, heeft men het lek boven.

“Ik heb al vaker gezegd dat een compleet SC welliswaar geen ploeg heeft om van boven mee te spelen, maar ook zeker niet hoeft te zakken,” aldus een opgeluchte trainer Filip Vandooren.

Vandooren had een aangepaste ploeg de wei ingestuurd, met Tiom Viroux naast spits Tom Van Camp als meest opvallende mutatie.

Het werkte wonderwel.

De fysiek sterke Viroux en de onvoorspelbare Van Camp vonden elkaar makkelijk en langs grote kansen voor Moussaoui en diezelfde Van Camp had Merksem de match eigenlijk in het eerst bedrijf moeten beslissen.

Omdat libero Eddy Janssens ook nog eens een penalty miste, na een fout op Jeroen Forceville, was de 0-0 stand halverwege vooral voor SC moeilijk te verkroppen.

Na de pauze een heel ander verhaal.

Merksem had veel krachten verspeeld en moest het heft uit handen geven.

In de slotfase maakte Janssens zijn uitschuiver uit de eerste helft echter goed door zijn al gepasseerde doelman Aziz de helpende hand toe te steken en de inzet van Khali van de lijn te halen.

Een doelpuntloze puntendeling was uiteindelijk een terecht resultaat, maar zeker op basis van de eerste 45 minuten mag SC zich afvragen of er niet meer in gezeten had.

Het eerste punt na zes nederlagen op rij is echter meer dan een schrale troost en zou voor Merksem SC de aanzet naar de laatste tien benodigde punten moeten zijn.

Arjan Plantinga

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren