04/10 - Merksem toont twee gezichten

- Voetbal, 2e Provinciale : K. Merksem SC - FC Ekeren 2-2

Veel publiek, lekker voetbalweer en een derby op het programma: de ideale omstandigheden om er eens lekker tegenaan te gaan, zou je zeggen.

Zo niet de spelers van K. Merksem SC, zaterdagavond.

Wat de ploeg van Filip Vandooren in de eerste 45 minuten op de mat legde had weinig met voetbal te maken.

Merksem SC was krachteloos in de eerste helft

Geen bezieling, geen kracht, geen voetbal.

De kern van het probleem lag in het bijzonder zwakke acteren van de twee centrale middenvelders van Merksem - Dirk Van de Velde en Mike Van Camp - maar ook de drie spitsen toonden geen enkele goesting om in balbezit te komen, waren statisch en daardoor meestal niet aanspeelbaar.

De wijze waarop het eerste doelpunt van Ekeren tot stand kwam was daarom misschien wel typerend voor het spel van SC in die eerste 45 minuten.

Eddy Janssens speelde in de 7e minuut te kort terug op zijn doelman Tim Van Wert waardoor Geybels kon tussenkomen en de vroege 0-1 aantekenen.

Door de grote hoeveelheid balverlies kwam Merksem in het vervolg nauwelijks onder de druk van Ekeren uit en waren de beste kansen voor de bezoekers.

Na de pauze welliswaar een aggressiever Merksem - vooral Van de Velde herpakte zich sterk - maar toch was het weer Ekeren - en weer Geybels - dat een vroege goal maakte.

Waar Merksem een jaar geleden in een dergelijke situatie de handdoek had gegooid, bleef het nu in zijn kansen geloven en werd daarvoor beloond.

Een half uur voor het einde tekende Khalid Moussaoui zijn vierde treffer van het seizoen aan toen zijn vrije trap vanaf 20 meter via de muur in het doel verdween, en kort voor het einde bewees Peter Luyckx zijn kracht door een corner van Moussaoui aan de eerste paal goed binnen te koppen.

Voor Filip Vandooren was de eerste helft een onbegrijpelijke vertoning geweest.

“Toch had ik de jongens gewaarschuwd voor de kracht waarmee Ekeren over het algemeen opent. Maar bij ons ging veel mis. Te veel balverlies, de spitsen veel te onbeweeglijk, gewoon te veel fouten. Luyckx en Verstreepen zijn nog niet op het nivo dat we van voor nodig hebben. Gelukkig is er dan Moussaoui die de boel kan openbreken. Al met al overheerst een gevoel van tevredenheid omdat je van 0-2 achter nog terug komt.”

Volgende week komt Mariekerke naar het Jef Mermans Stadion en wordt het weer geen makkelijke avond.

“Maar in deze reeks kan iedereen van iedereen winnen. Mariekerke verliest dit weekeinde van Zandvliet, dus wij kunnen volgende week ook punten pakken. Met Wilrijk een week later kan het zijn dat we 0 op 6 halen, maar een 6 op 6 is niet uitgesloten.”

Arjan Plantinga

www

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren