27/02
Merksem SC zeer matig

- Voetbal, 2e Provinciale: K. Merksem SC - Antonia 0-2

Coach Filip Vandooren zei vooraf dat het de belangrijkste match van het seizoen zou zijn, maar dat was aan een groot aantal spelers niet echt te merken.

De inzet was er wel, maar daarmee was ook alles gezegd.

Bram De Bakker kreeg enkele mooie kansen, maar wist er geen een te benutten. Hier staat hij alleen voor Antonia-doelman Van Gils, maar zijn inzet is veel te zacht

Foutjes
Antonia was naar het Jef Mermans Stadion gekomen om het eigen doel proper te houden en te wachten op foutjes van de tegenstander.

En dat lukte wonderbaarlijk goed.

De struise Zoerselse verdedigers bleven 90 minuten eenvoudig overeind en de drie keer dat Merksem er door kwam kon doelman Van Gils redding brengen (De Bakker, twee keer) of mikte de Merksemse speler net naast (Dauwe).

De foutjes waar Antonia op hoopte werden ook gemaakt.

Kenneth Boons was in de rust met een verrekking vervangen door Marc Dauwe waardoor de Merksemse defensie kort na de pauze nog niet goed stond.

Na tien minuten in de tweede helft - de eerste leverde niets noemenswaardigs op - leed Merksem kort voor de middellijn aan de eigen rechter kant balverlies.

Alle Merksemse aanvallers zaten in de achterzak bij hun mandekkers

Met iedereen in de voorwaartse beweging werd Jorg De Pooter alleen richting doelman Aziz gestuurd en omdat die aan geen uitkomen wenste te denken was het voor De Pooter een koud kunstje om een hoek uit te kiezen en voor 1-0 te zorgen.

De Bakker
Merksem bleef daarna het veldoverwicht houden, maar dat was ook het enige.

Zowel Tom Van Camp als Bram De Bakker zaten in de achterzak van hun mandekkers en nadat Tom Viroux geblesseerd was uitgevallen ontbrak het de thuisploeg helemaal aan stootkracht voorin.

Toch bracht Virouxs vervanger De Ruyter korte tijd nieuw elan in de ploeg waardoor er rond de 70e minuut vlak na elkaar drie kansen kwamen.

Eerst mocht De Bakker alleen richting Van Gils vertrekken, maar was zijn inzet te zacht, en kort daarna zag hij hoe zijn schot na een gesmoorde vrije trap van Dirk Van de Velde werd gepareerd door Van Gils.

De corner die volgde werd eerst afgeslagen door Antonia, maar De Ruyter kon opvangen en voorzetten.

Marc Dauwe kwam vervolgens een teennagel te kort om voldoende richting tweede paal te deviëren, waardoor de bal 10 centimer naast ging.

Degradatievoetbal
Vijf minuten voor het einde dan de beslissing door de tweede grote fout aan Merksemse kant waar Antonia optimaal van profiteerde.

Marc Dauwe ziet zijn inzet in de 72e minuut een teenlengte te kort na een goede voorzet van Andy De Ruyter. De bal gaat net voorlangs.

Een uittrap van doelman Aziz belandde direct in de voeten van Alex Van Heusden, die vervolgens ongehinderd de 25 meter naar de backlijn overbrugde om vanaf vijftien meter met een simpele schuiver Aziz voor een tweede maal te verslaan.

Wedstrijd gespeeld.

“Dit was zo ongeveer het slechtste wat wij in de laatste weken hebben laten zien. Vooral de eerste helft was heel erg. Echt degradatievoetbal,” was de eerste reactie van Filip Vandooren.

De coach wisselde in de rust Khalid Moussaoui en had daar zijn redenen voor.

“Khalid heeft zijn krediet opgebruikt. Hij komt zeer regelmatig te laat en brengt te vaak te weinig in de wedstrijd. Ook vandaag. Ik heb hem lang beschermd, maar dat is nu afgelopen,” aldus een zeer teleurgestelde Vandooren.

Na het verlies van vandaag wordt het de komende weken dus knokken voor SC dat de 'eenvoudige' matchen tegen Oppuurs, Wildert en Wintam absoluut moet winnen om degradatie te ontlopen.

Arjan Plantinga

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren