02/11 - Merksem SC blijft winnen

- Voetbal, 2e Provinciale: Antonia-K. Merksem SC 0-1

Bram De Bakker
...winnende goal...

Voor het seizoen werd er gehoopt op lijfsbehoud, maar dat scenario kan door de clubleiding in de prullenmand gegooid worden.

Merksem won afgelopen zondag namelijk voor de derde keer op rij en voor de derde keer op rij was het met een minimale marge van één doelpunt.

Het gaat dus goed met SC, maar dat was aan het spel in de eerste helft niet te zien.

Merksem miste duidelijk de voetballende vermogens van Khalid Moussaoui en Peter Luyckx al bleef de defensie rond Eddy Janssens moeiteloos overeind.

Slaapverwekkend dus zonder enige doelkans.

In de rust paste Filip Vandooren dan een dubbele wissel toe.

Hij bracht Andy De Ruyter voor Kenny Verstreepen en Steve Robberechts voor Fatih Daskin.

“In de pauze heb ik de spelers voorgehouden dat we op 0-0 zouden eindigen wanneer we zo voortdoen. Het was echter wel zo dat we van Antonia niets te vrezen hadden en we dus met een stapje meer de overwinning konden pakken,” aldus een zelfverzekerde Vandooren.

Zijn plan werkte want er kwam iets meer druk van S, en die druk voerde in de 68e minuut tot de terechte openingstreffer van Bram De Bakker, die zijn neus voor de goal weer eens aantoonde.

Hij stond aan het einde van een prima aanval over rechts, na een schitterende passeerbeweging van De Ruyter en een dito voorzet van zijn voet.

De Bakker verwachtte de voorzet aan de eerste paal en inderdaad kon hij de bal vanop die plaats met de buitenkant van zijn linkervoet in de verre hoek tikken.

Hoewel er nog meer dan twintig minuten op de klok stonden wist iedereen langs de lijn dat de wedstrijd bekeken was.

Toch moest Tim Van Wert in de laatste minuut nog een keer gestrekt naar de hoek toen een afgeslagen corner vanuit een mellee van spelers plots tussen de palen werd geschoten.

De overwinning zet Merksem op een schitterende vijfde plaats en met de 'eenvoudige' wedstrijden tegen het laaggeplaatste Wildert en Oppuurs in het vooruitzicht zou men half november al veilig kunnen zijn.

Twee overwinningen maken dan een serie van 15 op 15 en met dergelijke cijfers in de achterzak is er nog heel veel mogelijk.

Arjan Plantinga

www

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren