03/10 - Basketbal, 1e Landelijke:
Wevelgem- Ticino Merksem 72-95

Ticino rolt soepeltjes verder

Door een vrij gemakkelijke overwinning op Wevelgem - zonder sterkhouders Tim Vandingelen en Wim Vanhaele - staat Merksem met een knappe 4 op 4 op een gedeelde 1e plaats in 1e Landelijke.

Sven Van Roosenbroeck was zaterdag goed voor 26 punten

Om de doelstellingen nu al naar boven bij te stellen, daarvoor vindt coach Guy Haerbos het echter nog veel te vroeg.

Onder aanvoering van de vlot scorende Sven Van Roosenbroeck en Joeri Moonen (elk 26 punten) greep Ticino de thuisploeg direct bij de keel en was men zowel offensief als defensief baas op het plein.

Dat scoren gebeurde vooral inside overigens, want de grote mannen van Wevelgem bleken niet het sterkste deel van het team.

Maar ook van ver wisten de Merksemnaren - vooral in de beginfase - het net te vinden.

Halverwege was de voorsprong daardoor al vijftien punten en hoewel de gastheren kort na de rust even hun neus over het tuinhek staken, liet Ticino er niemand over en was de marge na vier kwarten 23 punten.

“Ik denk dat wij op het moment een ploeg hebben die ook in derde mee zou kunnen. Er is een goede chemie, we hebben tien evenwaardige spelers waardoor we goed kunnen roteren en iedereen steeds fris op het plein staat. Kijk, zaterdag missen we Vandingelen en Vanhaele, maar de ploeg draaide toch soepeltjes verder,” aldus coach Haerbos.

“Maar ik blijf erbij dat we pas halverwege uitspraken kunnen doen over de mogelijkheden om mee te spelen voor promotie. Ik weet ongeveer waar we staan en dat Ticino tot de betere ploegen in de reeks behoort. Maar je zul mij nu niet horen zeggen dat wij de sterkste in 1e Landelijke zijn.”

Volgend weekeinde speelt Ticino een onbeduidende bekermatch (men is reeds geplaatst voor de volgende ronde) waarna men op 14 oktober Scherpenheuvel ontvangt, een ploeg die ook tot de kanshebbers gerekend wordt.

Programma + uitslagen 06/07

Stand

Uitslagen 05/06 www
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren