01/12 - Basketbal, 1e Landelijke, zaterdag, 20u00:
Ticino Merksem - St. Niklaas

Zie ginds komt de stoomboot...

Guy Haerbos

Morgen, enkele dagen voor het echte Sinterklaasfeest, komt St. Niklaas naar De Tent van Ticino, maar of de huidige koploper in 1e Landelijke veel cadeautjes in de zak zal hebben is zeer de vraag.

Dat alle ogen zaterdag op het duel tussen de nummers 1 en 2 in de rangschikking gericht zullen zijn is zeker.

“De uitkomst van deze match zal niet beslissend zijn voor het verdere verloop van de competitie, maar we kunnen ons zelf wel een mooi sinterklaascadeau geven in de vorm van een mentale opkikker die winst voor ons zal betekenen,” meent Ticino-coach Guy Haerbos.

Ticino is er in ieder geval klaar voor.

Heel de week stond in het teken van de tegenstander van morgen: tactische trainingen waarin de kracht van St. Niklaas aan de orde kwam.

Haerbos: “We kennen St. Niklaas natuurlijk. Tijdens de training hebben we regelmatig een ploeg laten spelen zoals zij doen om te proberen daar een wapen tegen te vinden. Ik denk dat dat wel gaat lukken. We zijn de laatste weken vooral defensief goed bezig, speelden tegen Knokke vorige week een degelijke match met 30 minuten goed basketbal.”

Het meespelen van Tim Vandingelen is nog zeer onzeker

De kracht van St. Niklaas ligt volgens Haerbos vooral in hun enthousiasme: “Het is een jonge, energieke ploeg met enkele krachtige spelers. Hun zwakte is dat ze een smalle kern hebben. Voor ons is het zaak hun vier beste mensen uit te schakelen en vooral een goede start te hebben. Ik ga ervan uit dat zij door hun gebrek aan ervaring niet de kracht zullen hebben om zich na een vroege achterstand nog te herpakken.”

Haerbos zal het morgen waarschijnlijk zonder routinier Tim Vandingelen moeten doen.

De sterke center kampt al enkele weken met een ontsteking aan de knie en is vooralsnog zeer onzeker voor het duel van morgen.

Haerbos: “Vorig seizoen zou dat een serieus probleem geweest zijn. Maar inmiddels is onze selectie zo uitgebalanceerd dat we het gemis van Tim kunnen opvangen. Kijk, een speler zoals hij mis je natuurlijk sowieso, maar nu al veel minder dan een jaar geleden.”

Haerbos begint in ieder geval met een goed geval aan de topwedstrijd: “Wij kunnen thuis over het algemeen iets meer en kunnen morgen zonder complexen aantreden. Wanneer we een goede start hebben en direct onze punten maken zie ik ons een goede kans maken om het duel te winnen.”

Arjan Plantinga

Programma + uitslagen 06/07

Stand

Uitslagen 05/06 www
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren