15/10 - Basketbal, 1e Landelijke:
Ticino Merksem-Clem Scherpenheuvel 89-68

Ticino laat naar dikke zege

Het werd uiteindelijk nog een dikke zege, maar die verhult dat Ticino gisteravond echt wel serieus heeft moeten knokken voor de punten.

Het eerste kwart (15-24) was volledig voor de bezoekers en ook diep in het vierde kwart (65-64) legde Scherpenheuvel de thuisploeg nog het vuur aan de schenen.

Luk Willems hield Tom Schellemans uit de wedstrijd en was hem ook offensief meer dan eens de baas. Een sterke prestatie van Willems.

In de laatste vijf minuten vielen Schellemans & Co echter helemaal stil en kon Ticino middels een 24-4 eindspurt de zege veilig stellen.

Wat Scherpenheuvel gisteren overkwam was vorig seizoen het euvel van Ticino: een te smalle selectie.

Vorig jaar in 3e moest Ticino wekelijks een zware wissel trekken op Tim Vandingelen, die daardoor nooit fris op het plein stond en zijn extra kwaliteit niet in waarde voor de ploeg kon uitdrukken.

Joeri Moonen had met 23 punten een groot aandeel in de zege

Middels goede transfers heeft Ticino dat probleem deze zomer kunnen oplossen, maar Scherpenheuvel was gisteren nog niet zover.

De ploeg leunt zwaar op Schellemans, De Leeuw en Terclavers en heeft op de bank alleen spelers die een verzwakking inhouden wanneer ze een van deze drie komen vervangen.

In het eerste kwart konden de bezoekers dan ook zomaar weglopen naar en marge van negen punten, al had dat ook veel te maken met onzuiver afwerken van Merksemse kant.

Dat liep in het tweede en derde kwart veel beter, waardoor de Merksemnaren de wedstrijd naar zich toe konden trekken.

Coach Guy Haerbos: “We zijn dan meer inside gaan spelen waardoor zij steeds vroeg in foutenlast kwamen”

Aan de hand van Terclavers wist Scherpenheuvel halverwege het vierde kwart dus nog een keer aan te klampen, maar dan was de pijp leeg en kon Ticino de wedstrijd eenvoudig beslissen.

“We waren in het begin wat verrast door hun schotkracht en daarbij ook wat nonchalant in de defensie. Dat konden we gelukkig snel corrigeren en dan liep het aanvallend ineens ook een stuk beter,” analyseerde Tim Vandingelen na afloop.

“Ik zeg niet dat we kampioen gaan spelen, maar zoals wij het vandaag oppakten moet ik nog zien wie in deze reeks ons gaat pakken. We zijn sterk bezig en dat komt inderdaad vooral omdat we meer kunnen roteren. We hebben een sterke bank waardoor ik veel fitter op het plein sta. De sfeer in de groep is zeer goed en daardoor zijn we nooit in paniek geraakt. Ook toen zij terugkwamen tot 1 punt zijn we nooit in paniek geraakt. Ik wist zeker dat we deze ploeg gingen verslaan.”

Tim Vandingelen: “Ik zeg niet dat we kampioen gaan spelen, maar zoals wij het vandaag oppakten moet ik nog zien wie in deze reeks ons gaat pakken”

Coach Guy Haerbos was het eens met zijn ervaren center: “Het was in de beginfase defensief vooral niet in orde en aanvallend hadden we problemen met hun zone. We zijn dan meer inside gaan spelen waardoor zij steeds vroeg in foutenlast kwamen. Dat hebben we telkens goed uitgespeeld. Natuurlijk zijn er altijd nog dingetjes die beter kunnen, maar daar is deze ploeg ook toe in staat. Er zitten nog veel groeimogelijkheden in dit Ticino.”

Arjan Plantinga

Ticino: Bogaerts - 12, Willems - 16, Van Roosenbroeck - 9, Moonen - 23, Coulibaly - 11, Heylen - 3, Vandingelen - 15

Programma + uitslagen 06/07

Stand

Uitslagen 05/06 www
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren