07/01
Basketbal, 1e Landelijke:
Ticino Merksem - Ninové 105-75

Eenvoudige zege voor Ticino

Ticino is het nieuwe jaar goed begonnen door op eigen terrein hekkensluiter Ninové met forse cijfers te verslaan.

Daarvoor hoefden de Merksemnaren niet eens echt heel diep te gaan, want de bezoekers waren zowel technisch als fysiek een maatje te klein voor de ploeg van Guy Haerbos.

Ticino was fysiek te sterk voor Ninové, zoals Tim Vandingelen hier ondubbelzinnig illustreert

Onder aanvoering van Joeri Moonen en de altijd scorende Sven Van Roosenbroeck nam de thuisploeg al direct in het eerste kwart (23-12) het heft in handen, om dat vervolgens niet meer af te geven.

In het tweede kwart kwamen daar driepunters van Wim Vanhaele en een goede reeks van spelverdeler Nick Goormans bij, om zo halverwege al een marge van 30 punten op het bord te krijgen.

Dries Bogaerts pakt een van de vele verdedigende rebounds. Ook defensief zat het gisteren goed in elkaar

Ticino scoorde makkelijk, zette defensief veel druk op de bezoekers en kon vooral via de vele fast breaks steeds eenvoudig toeslaan.

Na de pauze nam Ticino vooral defensief wat gas terug, waardoor Ninové bij een marge van 21 punten zelfs weer wat geloof in een goede afloop leek te krijgen.

Captain Wim Van Haele doorbrak met een van zijn vier driepunters de magische grens van 100

Zover liet Merksem het echter niet komen.

Vooral van buiten waren de Merksemnaren trefzeker en het is dan ook niet verrassend dat het vooral de shotters waren die in de dubbele cijfers geraakten.

“We hebben nu eenmaal vier goede driepuntshotters en dus is dat logisch. Maar daardoor wordt het voor de centers natuurlijk ook makkelijker,” aldus coach Guy Haerbos na afloop.

Nick Goormans benut een van de vele fast breaks die Ticino gisteren kreeg

“Hoewel we tegen de laatste in de reeks speelden, was dit toch een belangrijke wedstrijd. Ik wilde het nieuwe jaar en deze belangrijke januarimaand goed starten. Een zege in zo'n eerste match is altijd positief. We hebben zeker in de eerste helft zeer goed gespeeld, collectief goed, vooral ook dankzij een bank die zeer sterk inviel.”

Arjan Plantinga

Programma + uitslagen 06/07

Stand

Uitslagen 05/06 www
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren