13/11 - Basketbal, 1e Landelijke:
Ticino Merksem - Lummen 93-81

Ticino laat Lummen ontsnappen

Dankzij een ijzersterke start onder aanvoering van Tim Vandingelen en een goed tweede kwart leek Ticino aanvankelijk af te stevenen op de grens van 100 punten.

Ticino was zaterdagavond veel sterker dan Lummen, maar dat kwam dankzij een zwak derde kwart niet echt in de score tot uitdrukking

In het derde kwart deden de Merksemnaren het dan iets rustiger aan waardoor de bezoekers weer dichterbij kropen en zelfs even aan meer dachten.

Zover liet Ticino het echter niet komen.

In een kalm potje pleintjesbasket bleef Merksem zijn puntjes scoren om uiteindelijk op 93 punten en een marge van 12 uit te komen.

Vandingelen (17 punten) en Sven Van Roosenbroeck waren de productiefste afwerkers, maar met in totaal vijf spelers in de dubbele cijfers had heel de ploeg het vizier zaterdagavond op scherp staan.

Sven Van Roosenbroeck
...18 punten...

Toch blijft het jammer dat Ticino een zwak derde kwart kende.

Daardoor liet het Lummen terug in de wedstrijd komen en gaf de uitslag de werkelijke krachtverhoudingen op het plein niet weer, vond ook coach Guy Haerbos: “Zeker hier thuis moet je zo'n wedstrijd afmaken. Op verplaatsing mag je het bij een ruime voorsprong best eens wat rustiger aan doen, maar je eigen publiek moet je toch een beetje vermaken.”

Tim Vandingelen was met 17 punten weer eens bij de topscorers.

Kevin Heylen was me vier driepunters vooral sterk van ver

Ook hij vond dat het al te makkelijk ging: “In het eerste kwart dacht ik dat we de 120 zouden gaan halen, maar op een bepaald moment verslapt toch de concentratie. Je weet al snel dat je veilig bent en dan is de inzet al rap wat minder. Dat mag eens een keer, maar natuurlijk niet elke week. Hoewel er maar een paar ploegen zijn waar we echt rekening mee moeten houden, kun je maar zo tegen een zeperd aanlopen. Elke ploeg wil van ons winnen en speelt dus met veel inzet tegen Ticino. Door zo'n derde kwart als vandaag kun je dan zomaar ineens verliezen.”

Coach Haerbos was al met al een tevreden mens: “We hebben de match direct gedomineerd en de easy baskets gezocht en gemaakt. De tweede helft was minder want daarin scoort Lummen 50 punten. Dat mag niet. Zoals we in de eerste helft spelen moeten we 40 minuten kunnen spelen.”

Arjan Plantinga

Ticino: Vandingelen - 17, Heylen - 12, Coulibaly - 8, Moonen - 13, Van Roosenbroeck - 18, Willems - 13, Goormans - 3, Claessens - 2, Bogaerts - 7

Programma + uitslagen 06/07

Stand

Uitslagen 05/06 www
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren