10/12 - Basketbal, 1e Landelijke:
Banden Fonteyn Lommel-Ticino Merksem 86-66

Ticino hard onderuit op Lommel

Kevin Heylen was gisteren een van de weinigen die wel goed op dreef waren. Met vier driepunters kwam hij tot 21 punten.

Na het verlies van vorige week mocht verwacht worden dat een scherp Ticino het een en ander wenste recht te zetten, maar daar bleek gisteravond in Lommel weinig van.

Slap begonnen, slap gespeeld en slap geëindigd, zo de conclusie na vier kwarten waarin Ticino niets kon dan volgen.

Al na de eerste tien minuten was de marge met vijftien punten (26-11) fors, en kleiner werd die feitelijk nooit.

In het derde (19-20) en vierde (16-18) kwart wist Ticino het midden van de ring iets makkelijker te vinden, maar de achterstand (51-28 aan de rust) was dan al te groot geworden.

Bovendien bleef Lommel kwistig verder scoren.

Dat deed men vooral van ver, en hoewel coach Guy Haerbos zijn spelers vooraf uitvoerig had gewaarschuwd dat juist daar de kracht van Lommel lag meenden de Merksemnaren dat het niet nodig was de beste shotters van de thuisploeg al te veel in de weg te leggen.

Omdat daarnaast de mensen die normaal gesproken voor de Merksemse punten zorgen het lieten afweten was de zaak snel beklonken.

Haerbos: “De laatste paar weken is het zo dat telkens maar een of twee van de mensen die voor de punten moeten zorgen dat ook doen. Vorige week was het vooral Wim Vanhaele, maar die komt gisteren maar tot twee punten. Ook van Joeri Moonen (7) mag je normaal iets meer verwachten.”

Vaak komen er bij Ticino dan wel enkele jongens van de bank die dat compenseren, maar gisteren kwamen Dries Bogaerts (4) en Nick Goormans (3) er ook niet aan te pas.

Een terechte nederlaag voor Ticino dus, dat gisteren door het verlies van St. Niklaas tegen Scherpenheuvel weer aansluiting had kunnen vinden bij de koploper in 1e Landelijke.

De komende weken biedt het programma echter alle mogelijkheden voor Ticino om zich te herpakken.

Van de komende vijf matchen worden er vier op eigen terrein gespeeld en dat betekent dat de rangschikking er eind januari wel eens veel florissanter zou kunnen uitzien voor de Tentbewoners.

Haerbos: “Nu zal moeten blijken hoe sterk mijn ploeg mentaal is. Twee nederlagen op rij is natuurlijk minder goed voor de moraal en het zal toch op dat vlak zijn dat deze competitie wordt beslist. Ik denk dat er nog vijf of zes ploegen zijn die mee zullen doen voor de bovenste twee plaatsen. Die ploegen ontlopen elkaar qua kwaliteit niet veel en dus zal het karakter de doorslag geven. Er zijn nog veertien wedstrijden te spelen en dus kan er nog een hoop veranderen. Ik hoop in ieder geval dat we met een vijf op vijf een goede start kunnen nemen voor de beslissende fase van de competitie.”

Arjan Plantinga

Punten: Heylen - 21, Van Roosenbroeck - 20, Moonen - 7, Willems - 6, Bogaerts - 4, Goormans - 3, Vandingelen - 3, Vanhaele - 2

 

Programma + uitslagen 06/07

Stand

Uitslagen 05/06 www
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren