21/01
Basketbal, 1e Landelijke: Ticino-Kortrijk 89-53

Ticino gaat voor tweede plaats

Hoewel er nog tien wedstrijden op het programma staan heeft Ticino-coach Guy Haerbos de eerste plaats na het debacle op Oudenaarde (69-47) even uit zijn hoofd gezet.

Tim Vandingelen kwam gisteren weer eens tot een ouderwets aantal punten

“Wij richten ons vanaf nu op de tweede plaats,” aldus Haerbos.

Assistent-coach Eddy Faus wil daar echter wel meteen een kanttekening bij maken: “Het is nog lang, dus hoewel de voorsprong van St. Niklaas groot is, kan het best zijn dat ze tegen het einde de druk gaan voelen en fouten gaan maken.”

Hoop doet leven, maar punten pakken doe je alleen door goed basketbal te spelen.

Sven Van Roosenbroeck zet een screen voor Nick Goormans (8)

Helaas voor Merksem doet Ticino dat vooral in thuiswedstrijden.

Van de laatste vier verplaatsingen werden er namelijk drie verloren en vooral die van vorige week tegen Oudenaarde deed pijn.

“Hier thuis kunnen we het wel opbrengen, maar op verplaatsing ontbreekt het ons te vaak aan concentratie en agressiviteit. Vorige week speelden we op zich niet slecht, maar we schoten niets binnen...,” aldus Haerbos.

Joeri Moonen hoog boven de Kortrijkse defensie

Dat laatste ging gisteren een stuk beter met liefst vijf spelers in de dubbele cijfers en Tim Vandingelen die weer eens ouderwets op dreef was.

De routinier kwam tot 19 punten - vooral in de eerste time - en zo was Sven Van Roosenbroeck (14) voor een keertje niet de meest productieve speler.

Gezegd moet wel dat de bezoekers uit Kortrijk de Merksemnaren bijzonder weinig in de weg legden, waardoor Ticino zich gaandeweg de eerste helft kon bezighouden met het vermaken van het publiek: balletje achterlangs, alley-up, het kon niet op.

De spectaculairste korf was van Dries Bogaerts

Na een stand van 70-42 na drie kwarten leek Ticino even op weg naar de 100 - daarmee de wisselvalligheid van de ploeg onderstrepend - maar de echte scherpte ontbrak in de laatste 10 minuten.

Dat nam niet weg dat Guy Haerbos na afloop een tevreden mens was: “Na de catastrofe van vorige week verwachtte ik vandaag een reactie en die was er gelukkig. Er werd agressief en goed georganiseerd gebasketbald. In het begin misten we nog wel wat easy baskets, maar al met al vond ik dit een goede match van ons. Wij domineren altijd de eerste twee kwarten, maar vaak zakken we dan na de pauze wat weg. Dat was vandaag niet het geval.”

Arjan Plantinga

Programma + uitslagen 06/07

Stand

Uitslagen 05/06 www
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren