17/09
Basketbal, 1e Landelijke:
Ticino Merksem-Concreton Haantjes 84-62

“Ticino mag ambitieus zijn”

Het is nog een beetje koffiedik kijken waar Ticino dit seizoen gaat eindigen, maar het is in ieder geval goed begonnen met de tweede winst op rij (het was alweer van januari geleden dat de Merksemnaren nog eens twee wedstrijden op rij wisten te winnen).

Samen met Luc Willems en Ken Claessens is Tim Vandingelen een van de drie spelers die overbleven van het vorig seizoen.

Het bestuur stelt een plaats bij de eerste vijf als doelstelling, maar coach Guy Haerbos vindt dat zijn ploeg ambitieuzer mag zijn.

“Maar het is nog veel te vroeg om te zeggen hoe realistisch die ambitie is. Over drie weken spelen we thuis tegen Scherpenheuvel - één van de titelkandidaten - dan weten we al meer,” aldus een gematigd tevreden Haerbos.

“Ik denk dat we een betere ploeg hebben dan vorig jaar. Toen hadden we te maken met een verziekte sfeer, waardoor de resultaten nooit goed konden zijn. Nu hebben we een betere balans en is de sfeer uitstekend.”

In de persoon van Kevin Heylen heeft Ticino er een nieuwe man bij voor het schot van afstand

De ploeg is geheel vernieuwd met nog slechts drie spelers die er vorig seizoen ook al liepen, maar de sfeer is inderdaad opvallend veel beter.

Dat bleek duidelijk tijdens de wedstrijd: spelers steunen elkaar, naast Haerbos zaten er nog vijf coaches langs de lijn en er werd zowaar weer gelachen op het plein.

Nu waren de Concreton Haantjes niet direct een tegenstander om schrik van te krijgen, maar de bezoekers werden dan ook vlot aan de kant geschoven.

Alley up! Dries Bogaerts op aangeven van Nick Goormans

Alleen in het derde kwart was de concentratie bij Ticino even wat minder en slonk de ruime voorsprong weer tot zeven punten, maar in het laatste gedeelte werd er weer beter afgewerkt en kwam er een einduitslag die de krachtverhoudingen recht deed.

In de slotfase was er zelfs tijd voor wat gallery play waarna zowel publiek als spelers met een tevreden gevoel de kantine opzocht.

Haerbos: “Ik denk dat we doorheen de wedstrijd goed verdedigd hebben. Ik kan nu weer wat meer roteren zonder dat de ploeg verzwakt. Maar ik denk dat we pas tegen de winterstop kunnen zien waar we echt staan.”

Programma + uitslagen 06/07

Stand

Uitslagen 05/06 www
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren