19/06 - EC Baseball, Greys eindigen op derde plaats:
“Klote!”

De Greys zijn er dus niet in geslaagd het Europacuptoernooi voor landskampioenen, B-poule te winnen.

Het waren de Fransen die gisteren terecht met de eerste plaats gingen lopen en dus promoveren naar de A-poule.

Na de verloren halve finale was de teleurstelling bij de spelers van de Greys uiteraard groot.

“Klote!” vond startende werper Dennis Van Hoof.

Teleurstelling bij Kim Wybo terwijl de Zweden op de achtergrond hun feestje vieren

Van Hoof gooide een redelijke match, maar ook niet meer dan dat.

“We stonden constant onder druk omdat die mannen erg goed sloegen. Ze brachten veel ballen in het spel en omdat onze defensie niet foutloos speelde kwamen we in de problemen.”

Toen de Greys dankzij Joeri Loykens en Peter Stroobants de stand op 4-4 weer gelijk trokken dacht ook Van Hoof dat de kansen zouden keren, maar niets was minder waar.

“We hebben die gasten echt niet onderschat, we wisten dat ze konden slaan. Maar het ging gewoon niet zoals gedacht. Bij mij ook niet. Vooral mijn curve liep niet optimaal.”

Lumberjacks-coach Landolphi (l.) speelde een grote rol tijdens de match, maar had volgens Carl Vanthillo veel eerder van het veld gestuurd moeten worden vanwege zijn aanhoudende reclameren op de arbitrage

Dan was er nog die coach van de Lumberjacks.

Sluwe vos Don Landolphi deed alles om de Greys van hun stuk te brengen, en dat lukte.

“Op belangrijke momenten begon hij tegen de ref te zagen. Het was echt een wreed ambetant gastje, maar ja: hij doet gewoon zijn job. Laat het voor ons een wijze les zijn,” aldus Van Hoof.

Peter Stroobants was het eens met zijn pitcher: “Ik vind dat die coach dat mag doen. Het was een tight ball game en de coach van de Zweden weet dat het daarin soms op andere dingen aankomt dan batten en defence. Ik heb daar geen problemen mee.”

Ook Stroobants moest erkennen dat de Greys beter hadden gekund: “Te veel spelers bij ons konden niet nog iets extra's brengen. In internationale matchen als deze moet je beter spelen dan in de Belgische competitie. Dat konden wij niet. Maar ja, ook al hadden we de finale gehaald dan hadden we het tegen de Franse ploeg wel heel moeilijk gehad, want die waren erg sterk.”

Begrip voor het gedrag van Don Landolphi dus bij Van Hoof en Stroobants, niet bij Greys-coach Carl Vanthillo.

Starter Dennis Van Hoof was volgens Vanthillo niet in zijn dag

“Zoals die man bezig was vind ik niet kunnen, maar nog erger vind ik dat die umpire er niets aan doet. Toen hij er eindelijk werd afgestuurd moest ik zelf gaan zeggen dat hij ook niet aan het hek mocht blijven staan... Maar ik ken hem, heb hem al vaker meegemaakt. Het is een showman, zoals alle Amerikaanse coaches. Ik vind dat overdreven.”

Twee uur na de match kan Carl Vanthillo het nog steeds maar moeilijk verkroppen, zoekt hij naar verklaringen en moet hij regelmatig op zijn tong bijten om de teleurstelling niet al te sterk te laten spreken.

“We hebben hier heel lang naartoe gewerkt. Eigenlijk vanaf het behalen van de titel vorig jaar stond alles in het teken van het winnen van dit toernooi. Maar ja, je haalt hem niet.”

“Ik had dit niet verwacht van de werpers, ze waren niet scherp. Ze kwamen telkens achter in de count, de eerste twee pitches waren telkens een ball. Dennis had zijn dag niet. Je kunt dan argumenteren dat ik met mijn beste man (TJ Antonacci, red.) had moeten starten, maar het was de bedoeling de finale niet alleen te halen, maar hem ook te winnen. Bovendien hadden de Zweden veel linkshandige batters. De keuze voor een linkshandige werper is dan gerechtvaardigd.”

De Greys wisten de troostfinale wel te winnen en legden zo uiteindelijk beslag op de derde plaats...

“Maar het zat meteen vanaf het begin ook niet mee. Het balletje rolde niet voor ons. In de eerste inning slaat Peter (Stroobants, red.) een bal pal op de voet van de pitcher die hem vervolgens ook nog snel genoeg kan oprapen om Joeri Loykens uit te gooien op 2. Vliegt die bal er gewoon langs dan speel je natuurlijk al meteen een heel andere wedstrijd.”

“Wybo krijgt vier keer op rij strike-out. Ik had hem er eerder kunnen afhalen, maar tijdens het toernooi was hij goed aan het slaan. Ik dacht 'subiet slaat hij hem wel'. Toch zijn we als team blijven vechten, en dat is positief.”

“We hadden iets meer geluk kunnen hebben met de loting. Nu speelden we drie matchen tegen heel zwakke tegenstanders om dan ineens de Zweden voor onze neus te krijgen. Het was misschien beter geweest wanneer we ook in de groep al eens tegen de Fransen of de Zweden hadden gespeeld, zodat we in ieder geval een match op niveau hadden gehad.”

“Belangrijkste reden dat we verliezen is echter dat die Zweden ver boven hun niveau speelden en wij niet sloegen zoals we kunnen. Zij produceren 16 hits, wij zes. Dat zegt voldoende. Daarnaast merkte ik jammergenoeg niets van ons thuisvoordeel. Bij de drie homeruns heb ik het publiek wel gehoord, maar verder was het muisstil. Erg jammer allemaal...”

Arjan Plantinga

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren