04/07 - Baseball, 1e Klasse, voorronde:
Borgerhout Squirrels - Royal Greys 2-9
Greys zo langzamerhand onverslaanbaar

De Royal Greys moeten zich zo langzamerhand onoverwinnelijk wanen in de Belgische competitie, want zelfs nummer 3 van de rangschikking, de Borgerhout Squirrels hadden afgelopen weekeinde weinig in te brengen tegen de Merksemnaren.

Dave Herssens

Aan het begin van het seizoen werd er drie keer kort achter elkaar verloren van Hoboken, Borgerhout en Brasschaat en dat was voornamelijk te wijten aan een magere productie van de slagploeg.

Nu die echter op kruissnelheid is gekomen kan geen enkele Belgische ploeg het team van Carl Vanthillo en Kevin Peeters iets in de weg leggen, zo lijkt het.

De laatste nederlaag dateert alweer van 6 mei (4-3 op Brasschaat) en dat betekent dat de Greys in België inmiddels 15 wedstrijden op rij hebben gewonnen en in totaal 19 van de 22 gespeelde wedstrijden winnend afsloten.

Ook op Borgerhout ging het weer relatief eenvoudig.

Verantwoordelijk voor die zege waren enerzijds pitchers Dennis Van Hoof (I6, H8, K4, BB1) en Joeri Loykens (I3, H4, K3, BB2) en anderzijds het matige werpen van de Borgerhoutse pitchers.

Yannick Sel, Roy Van Peppel en Dave Vandenbosch gooiden maar liefst 12 keer base on balls en dat is voor het niveau van de 1e Klasse toch wel wat veel.

Daarnaast moesten ze 12 hits toestaan, wat op zich wel een acceptabel aantal is - de Merksemse werpers moesten er evenveel toestaan.

In de eerste innings hadden de Greys het even moeilijk.

Catcher Dave Herssens was aanvankelijk niet bij de les en ook in het outfield ging men al te frivool te werk.

Herssens herpakte zich echter sterk en ook de defence beperkte zich uiteindelijk tot het noodzakelijke.

Na een 2-1 achterstand werd het zo dankzij sterke batting van Gert Rosiers (3/4), Ryan Grattan en Dave Herssens (beide 2/3) 2-9 na negen innings en kan een deel van de Greys de handschoenen nu een paar weken aan de wilgen hangen.

De selectie van Jong België speelt namelijk dit weekeinde een toernooi in de Verenigde Staten en daarna speelt het Belgische seniorenteam het Europees Kampioenschap.

Voor dat toernooi werden overigens liefst acht Merksemse spelers geselecteerd: Terrence Antonacci , Kris De Coninck, Joeri Loykens, Nicky Mertens, Gert Rosiers, Filip Van Der Meiren, Dennis Van Hoof en Kim Wybo.

“Al bij al een mooie afsluiter van toch een heleboel wedstrijden na elkaar,” vond coach Kevin Peeters die zijn ploeg op 18 juli terugverwacht om de voorbereiding op het afsluitende deel van de competitie (play-offs, bekerfinale en Series) te beginnen.

Arjan Plantinga

Uitslagen + programma reguliere competitie 2006

www

Uitslagen + eindstand reguliere competitie 2005

Uitslagen + stand eindronde 2005
   
 
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren