14/08 - Baseball, 1e Klasse, voorronde:
Royal Greys-Brasschaat Braves 10-3
Brasschaat Braves-Royal Greys 4-5
Wie houdt Greys van titel af?

Wie gaat er dit seizoen nog in staat zijn de Greys van de 2e opeenvolgende landstitel af te houden?

Niemand, zo lijkt het, want nadat dinsdag de Pioneers eenvoudig opzij werden gezet bleven dit weekeinde de Brasschaat Braves met lege handen achter.

Daardoor zijn de Merksemnaren twee wedstrijden voor het einde van de reguliere competitie zeker van de eerste plaats, en dat betekent dat de regerend kampioen vrijwel zeker is van een plaats in de Series.

Ryan Grattan

In de play-offs spelen de Greys daardoor namelijk tegen de nummer 4 van de competitie, de Borgerhout Squirrels, en die mogen niet in staat geacht worden hen in een best of three iets in de weg te leggen.

Zaterdag
Op eigen veld met Joeri Loykens (K5, BB2, H4) op de heuvel hadden de koninklijken weinig moeite met een ongeïnspireerd spelend Brasschaat, al lieten de bezoekers wel twee homeruns aantekenen van Johny Peerens en Robby Verhaert.

De gasten kwamen daardoor na 3½ inning op een 0-2 voorsprong, maar dan kwam de Merksemse trein op gang.

Nog in de vierde inning trok men de stand via een tweepuntenhomerun van Ryan Grattan gelijk, om er vervolgens in de vijfde (R5) hard overheen te denderen.

Met 'slechts' 12 hits en 4 BB mag men 10 runs een optimale score noemen, al zal coach Carl Vanthillo vooral tevreden zijn geweest over de foutloze defensie.

Ook het optreden van de closing pitcher Jason Jie Sam Foek was bemoedigend, want de junior maakte in de negende met 2K drie outs op rij.

Aanvallend kwamen de Greys tot 12 hits, 4 BB en 4 K op het werpen van Koen De Clerck en Ken Hoirelbeke.

“Niet echt super sterk geslagen, zoals we dat wel deden in de matchen tegen Pioneers en Borgerhout, maar een sterke 5e inning was genoeg om de match binnen te halen,” oordeelde Vanthillo na afloop.

Zondag
In de Brasschaatse bossen was het een dag later een veel spannender aangelegenheid die pas in de laatste slagbeurt beslist werd.

Vooral aanvallend lieten de Greys het op het werpen van Danny Williams, Erwin Maes Erwin en Bas Nooijens.

Slechts zes hitjes mochten de Merksemnaren op hun conto bijschreven, al had men op de 9 BB en 1 HBP van de Brasschaatse werpers meer kunnen en moeten scoren.

Verdedigend zat het echter weer helemaal snor.

Antonacci (k9, BB 2,H 9) nam 7 innings voor zijn rekening, kreeg drie 'homeruns' om zijn oren (Williams, Peerens en Ruggenberg) en werd dan héél sterk afgelost door Jason Jie Sam Foek.

Jie Sam Foek gooide twee perfecte innings, liet niemand meer op de bases komen en lukte 3K.

Gezien de druk van de score (4-4 in de achtste en 4-5 in de negende) mag het van een zo jonge pitcher (17!) een uitzonderlijke prestatie genoemd worden.

De dubbele overwinning betekende de 18e en de 19e zege op rij en voor de Greys feitelijk het einde van de reguliere competitie.

Komend weekeinde staat nog wel de dubbele ontmoeting met de Mortsel Stars op het programma, maar aangezien die van geen belang meer is zal Carl Vanthillo die wedstrijden gebruiken om de jonge werpers wat ervaring op te laten doen.

Arjan Plantinga

Greys 0 0 0 2 5 0 3 0 - 10
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 G
Braves 1 0 0 1 0 0 0 1 0 3

Braves 0 0 2 0 0 2 0 0 0 4
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 G
Greys 0 1 0 2 0 1 0 0 1 5


Uitslagen + programma reguliere competitie 2006

www

Uitslagen + eindstand reguliere competitie 2005

Uitslagen + stand eindronde 2005
   
 
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren