22/09 - Baseball, Belgian Series, game 3 & 4:
zaterdag:Royal Greys-Hoboken Pioneers
zondag: Hoboken Pioneers - Royal Greys

Beslissing dit weekeinde?

De kans bestaat dat de Belgian Series - de strijd om het Belgisch kampioenschap baseball - dit weekeinde beslist wordt.

Na twee wedstrijden is de stand 1-1 en dus zal de ploeg die beide volgende ontmoetingen wint zich Belgisch Kampioen mogen noemen.

Wie trekt er morgen aan het langste eind? Pitcher Leon Boyd? Of de Merksemse slagmensen?

Het zou voor de Greys de tweede keer op rij zijn en bovendien het behalen van de Dubbel betekenen - de Greys wonnen twee weken geleden immers al de Beker.

Maar zo zelfverzekerd als de Greys zijn, evident is het niet.

Omdat de er een week zit tussen match 3 en match 5 kunnen de Pioneers nog twee keer pitcher Leon Boyd opstellen en na vorige week zaterdag weten de Merksemnaren wat dat met zich mee brengt.

Boyd werd wel geraakt, maar niet op de juiste momenten.

Zaterdag is het alweer een ander verhaal natuurlijk, want de slagmensen van de Greys hebben Boyd allemaal drie keer tegenover zich gehad en naarmate een pitcher en een batter elkaar vaker tegenkomen groeit het voordeel voor de batter.

Bovendien is het in baseball een zeldzaamheid dat een pitcher drie keer op rij van dezelfde ploeg wint.

“De spelers weten dat ze Boyd kunnen hebben. Dat was eigenlijk vorige week al zo, maar toen vielen de ballen voor ons net niet lekker. Dat kan natuurlijk niet blijven duren,” stelt coach Kevin Peeters.

Zijn collega Carl Vanthillo kan dat alleen maar beamen: “Mijn spelers weten dat er met onze pitching en defence van Pioneers kan gewonnen worden, zelfs met een héél sterke Canadees (Boyd, red.) op de heuvel. Vorige week vielen er een paar goede contacten en mijn hitters zullen zich nu wel beetje kunnen aanpassen aan slag en voor wat meer druk zorgen.”

Winst op zaterdag betekent voor de Greys een heel grote stap naar de titel, want de pitchers achter Leon Boyd zijn aanmerkelijk minder sterk dan de tweede man van de Greys, TJ Antonacci.

Bovendien hebben de Merksemnaren Joeri Loykens in relief.

Wordt er zaterdag verloren dan lijkt de kans dus zeer groot dat de Series in een echte thriller volgende week zaterdag beslist zullen worden.

Morgen dus nog niet.

“Maar ik zou het wel heel graag zondag kunnen afmaken,” aldus een hoopvolle Carl Vanthillo.

“Om morgen te winnen zal natuurlijk alles moeten kloppen en moet de baserunning beter zijn dan vorig weekend: agressief en slim, dus geen easy outs weggeven en te véél risico's nemen maar wel de extra base pakken als het kan. Bij ons zijn enkele jongens er echt op gebrand om iets te laten zien, omdat ze de vorige week net iets minder waren of aan laatste matchen bezig zijn. Als dit tot een gezonde agressiviteit leidt is het oké, zolang ze maar niet willen forceren en niet overgefocust zijn.”

De vermoedelijke starting line-up:

DH: Joeri
Loykens (2)
Nicky
Mertens (9)
Sam
Van der Meer (8)
Kim
Wybo (6)
Peter
Stroobants (7)
Filip
Van der Meiren (1)
Gert
Rosiers (3)
Dennis
Van Hoof (-)
Kris
De Coninck (5)
Ryan
Grattan (4)

 

Uitslagen + programma reguliere competitie 2006

www

Uitslagen + eindstand reguliere competitie 2005

Uitslagen + stand eindronde 2005
   
 
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren