24/09 - Baseball, Belgian Series, game 3:
Royal Greys-Hoboken Pioneers 5-0
Greys nemen optie op titel

Eén krankzinnige inning was gisterennamiddag aan de Alkstraat voldoende voor de Merksemse Royal Greys om Leon Boyd en zijn Hoboken Pioneers op de knieën te krijgen.

Leon Boyd gooide weer een geweldige wedstrijd, maar een opstootje na een poging Gert Rosiers (l.) opzettelijk te raken zorgde ervoor dat hij even het noorden kwijt was en daarna tegen een 5-0 achterstand aankeek

In de tumultueuze derde inning verloor de vermoeid ogende Boyd eventjes de pedalen en toen hij ze weer terug had stond zijn ploeg op een 5-0 achterstand.

Die vijf runs bleken in een match van hoog niveau beslissend.

De vlam sloeg in de pan toen Boyd (BF27, K9, H5, BB2, R5) met reeds twee Merksemse lopers op de kussens een bal achter Gert Rosiers - de beste Belgische batter van het moment - gooide met de bedoeling hem te raken.

Rosiers maakte daarom een boze opmerking naar de Hobokense catcher Alain Meseure die die worp klaarblijkelijk gevraagd had: “Als je me niet wilt laten slaan geef me dan gewoon een intentional,” beet Rosiers hem toe.

Eén keer kwamen de Pioneers in scoringspositie, maar een geweldige worp van linksvelder Sam Van der Meer bood catcher Ryan Grattan de kans om Dennis De Quint uit te tikken aan de thuisplaat

Het zorgde voor een opstootje met wat duw en trekwerk van beide benches waarna de ervaren Greys optimaal profiteerden van het kortstondige verlies aan concentratie bij de tegenstanders.

Rosiers produceerde namelijk meteen een triple die Nicky Mertens en Filip Van der Meiren naar huis bracht.

Een double van Grattan en een homerun van Kris De Coninck maakten het karwei vervolgens af.

Met nog zes slagbeurten te gaan wisten de Greys dat er nog werk te doen was, maar dankzij een geweldig gooiende Dennis Van Hoof (BF33, K7, H4, BB2, R0) en een foutloos spelende defensie kwamen de Greys geen moment meer in de problemen.

Slechts een keer geraakten de Pioneers dicht bij een run, maar de Hobokense third base-coach verkeek zich op de arm van linksvelder Sam Van der Meer, die Dennis De Quint uitgooide op de thuisplaat.

Door de winst hebben de Greys alle troeven in handen en kunnen ze door winst vanmiddag in Sorghvliedt de tweede Belgische titel op rij pakken.

Arjan Plantinga

 

Uitslagen + programma reguliere competitie 2006

www

Uitslagen + eindstand reguliere competitie 2005

Uitslagen + stand eindronde 2005
   
 
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren