18/09 - Baseball, Belgian Series, match II:
Hoboken Pioneers-Royal Greys 1-8
Orde op zaken!

Niemand bij de Greys kon vrede hebben met de nederlaag in match 1 van zaterdag.

Wie alleen de statistieken zag, zal gemeend hebben dat de Greys de wedstrijd hadden gewonnen, maar statistieken bepalen niet de einduitslag en zo kon het zijn dat de Greys zowel offensief als defensief betere cijfers konden voorleggen en toch verloren.

Sterk slagwerk van Gert Rosiers legde de basis voor de overwinning van de Greys in match II

Met een gewijzigde ploeg - Mertens en De Coninck verdwenen uit de line-up wegens tegenvallende prestaties - en gemotiveerd tot op het bot verscheen de ploeg zondag aan de start voor de tweede wedstrijd van de best-of-five.

Het werd net geen walk-over, maar het had er wel veel van weg, want de Greys speelden gisteren gewoon een klassewedstrijd.

Eens te meer toonden de Greys dat alleen een top-pitcher als Leon Boyd in staat is om ze tegen te houden.

Na twee innings aftasten op het werpen van Kenny Van den Brande zetten de Greys het spel in de derde op de wagen en kwamen de eerste twee punten binnen op een tik in het rechtsveld van - wie anders? - Gert Rosiers.

Aan de andere kant van het verhaal hield Terrence Antonacci (H6, BB1, K7) de slagploeg van de Pioneers muisstil.

Daardoor kon weer Rosiers in de vijfde inning de score verdubbelen door een enorme tweepuntenhomerun die ook Filip Van der Meiren vanaf 2 binnenbracht.

In de zevende en de achtste slagbeurt kwamen daar nog eens telkens twee punten bij, waarna de thuisploeg in de tweede helft van de achtste kon tegenscoren.

Op de einduitslag had dat natuurlijk geen invloed meer, net als de wat nerveus acterende reliever Jason Jie Sam Foek in de laatste inning geen echte problemen meer kende.

Uiteindelijk produceerden de Greys 14 hits, 2 BB en kregen ze 6K op het werpen van Kenny Van den Brande en Tom Lorrentop.

Coach Kevin Peeters was dan ook een bijzonder tevreden mens: “Aan bijvoorbeeld het optreden van Dennis Van Hoof zie je wat een sterke ploeg wij eigenlijk hebben. Zaterdag gooit hij een beer van een wedstrijd als pitcher om zondag in het centrefield zijn ding te doen en ook aan slag zijn steentje bij te dragen met een schitterende bunt voor 5-0 en 6-0.”

Ook Carl Vanthillo had weinig reden tot klagen: “Een duidelijke, terechte overwinning die de bordjes terug in evenwicht brengt. Maar het was natuurlijk wel nodig want een 2-0 achterstand was een serieuze kloof geweest. Ik vond het een goede prestatie, want er was toch wat druk om te moeten winnen.”

Een beslissing is dus komend weekeinde nog steeds mogelijk, maar als die valt is het op het plein van de Pioneers, zondag.

Pioneers 0 0 0 0 0 0 0 1 0 1
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 G
Greys 0 0 2 0 2 0 2 2 0 8

Uitslagen + programma reguliere competitie 2006

www

Uitslagen + eindstand reguliere competitie 2005

Uitslagen + stand eindronde 2005
   
 
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren