17/09 - Baseball, Belgian Series:
Royal Greys-Hoboken Pioneers 1-2
Greys geraken niet langs Boyd

Vooraf was er voor gevreesd en zaterdagmiddag werd die vrees realiteit, want de Canadese pitcher van de Hoboken Pioneers, Leon Boyd was niet te passeren voor de slagploeg van de Greys.

Niet de Greys maar de Pioneers vierden zaterdag een feestje

Er werden wel hitjes geproduceerd, maar zeer verspreid en op het juiste moment gaven de Merksemse slagmensen niet thuis.

Zoals op dat moment in de zesde inning.

Door een single van Kim Wybo hadden de Greys de score juist teruggebracht tot 1-2 toen Peter Stroobants met de bases loaded aan de plaat verscheen.

De ervaren short stop werd echter met drie slag terug op de bank gezet, en dat betekende de derde nul en dus einde inning.

Ook Kris De Coninck mag hier ervaren dat Boyd een klasbak is.

Het was een van de drie keren dat de Greys mensen achterlieten op het derde honk, terwijl Stroobants zich ook nog eens liet vangen door een pick-off op het tweede base - ook dat was de derde nul.

De Pioneers waren in de derde inning op voorsprong gekomen door defensieve fouten en die voorsprong bleek uiteindelijk beslissend.

“Maar toch had ik zelfs bij twee man uit in de negende inning niet het gevoel dat we de match gingen verliezen,” stelde coach Kevin Peeters na afloop.

“Wij hebben gisteren eigenlijk een heel goede wedstrijd gespeeld, en maken ons dan ook absoluut geen zorgen over het verdere verloop van deze Series.”

Boyd gooide sterk, maar Dennis Van Hoof misschien nog wel sterker. Helaas profiteerden de Pioneers wel van de schoonheidsfoutjes die zijn defensie maakte.

Die twee punten van de Pioneers in de derde slagbeurt bleken uiteindelijk beslissend omdat Boyd (BF28, H6, BB3, K9) acht innings ijzersterk was en ook het werpen van Jan Drabek voldoende was voor de laatste drie outs in de negende slagbeurt.

De pitching van Van Hoof (BF28, H3, BB2, K6) was - buiten de zwakke derde inning - van even hoog niveau, maar waar de Pioneers optimaal gebruik maakten van de paar zwakke momenten deden de Greys dat niet en dus ging de overwinning in match 1 verrassend naar de bezoekers.

Greys 0 0 0 0 0 1 0 0 0 1
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 G
Pioneers 0 0 2 0 0 0 0 0 0 2

Arjan Plantinga

Uitslagen + programma reguliere competitie 2006

www

Uitslagen + eindstand reguliere competitie 2005

Uitslagen + stand eindronde 2005
   
 
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren