01/09 - Baseball, 1e Klasse, play-offs:
Vanthillo wil feestje na match 2

Omdat de er vorige week niet gespeeld kon worden aan de Alkstraat hebben de Royal Greys dit weekeinde twee kansen om op eigen veld de Belgian Series te bereiken.

1 Borgerhout Squirrels - Royal Greys 8 - 10
2 Royal Greys - Borgerhout Squirrels 02/09
3 Royal Greys - Borgerhout Squirrels 03/09

De Greys moeten daarvoor één van de twee wedstrijden tegen de Borgerhout Squirrels winnen, nadat ze dat vorige week op Borgerhout al een keer deden.

Grote spelbreker in dat feest zouden echter wel weer eens de weergoden kunnen zijn.

TJ Antonacci

Het plein van de Greys staat nog steeds grotendeels onder water en het is maar zeer de vraag of het voor morgen 15u30 speelklaar zal zijn.

Nog eens op Borgerhout gaan spelen ziet vooral het bestuur van de Merksemse club niet zo zitten omdat men daarmee een flink deel aan (kantine)inkomsten misloopt.

Hopen op zonnig weer dus met veel wind, zodat het plein voldoende opdroogt en speelklaar geraakt.

Ervan uitgaande dat er morgen gespeeld kan worden treffen we een positieve Greys-coach Carl Vanthillo: “Ja, want hoewel we dinsdag vanwege de veldcondities niet hebben kunnen trainen had ik gisteren wel een heel gretige groep om mee te werken. We konden enkel op het infield trainen en hebben in de slagtunnel wat kunnen slaan. Ik hoop dat we de spirit van gisteren kunnen meenemen naar de wedstrijd van morgen.”

Ook op het personele vlak is het niet allemaal ideaal voor Vanthillo, met rechtsvelder Kim Wybo gekwetst aan de schouder en pitcher Joeri Loykens met rugproblemen.

Daardoor zit de 15-jarige Sam D'Olivièra komend weekeinde weer bij de selectie, al is de kans dat hij ook daadwerkelijk speelt niet zo heel groot.

Startende werper voor game 2 (morgen) zal TJ Antonacci zijn, met Joeri Loykens, Jason Jie Sam Foek en Dennis Van Hoof achter de hand.

Vanthillo: “Ik verwacht een sterk Borgerhout nadat ze ons vorig weekeinde bijna in het zand deden bijten. Maar toch hoop ik de plaats in de Series in match 2 te pakken zodat we een klein feestje kunnen vieren en ons daarna volop kunnen focussen op wat nog komen gaat.”

Dat is bijvoorbeeld komende dinsdag alweer de finale voor de Beker van Vlaanderen op en tegen Brasschaat.

Vanthillo begrijpt overigens niet goed waarom een zo belangrijke wedstrijd op Brasschaat wordt gespeeld: “Het zou eerst bij ons gespeeld worden, maar door de weersomstandigheden kon dat toen niet doorgaan. Stel mij serieuze vragen of er met beperkt en slecht kunstlicht wel sprake kan zijn van een normaal wedstrijdverloop. De spelers van Brasschaat trainen waarschijnlijk met dat licht dus zijn beetje in het voordeel denk ik.”

De winnaar van het duel speelt op 10 september de finale van de Beker van België tegen Namen.

Vermoedelijke starting line-up voor morgen:

1 Filip Van der Meiren 4
2 Joeri Loykens 9
3 Gert Rosiers 5
4 Ryan Gratan DH
5 Kris De Coninck 3
6 Peter Stroobants 6
7 Dave Herssens 2
8 Sam van der Meer 7
9 Nicky Mertens 8
10 Terrence Antonacci 1

Arjan Plantinga

Uitslagen + programma reguliere competitie 2006

www

Uitslagen + eindstand reguliere competitie 2005

Uitslagen + stand eindronde 2005
   
 
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren