25/08 - Baseball, 1e Klasse, play-offs:
zaterdag: Royal Greys-Borgerhout Squirrels
zondag: Borgerhout Squirrels - Royal Greys

Het echte werk gaat beginnen

Terwijl heel Merksem zich opmaakt voor een weekendje boemelen op Braderij en kermis, is men aan de Alkstraat dit weekeinde in de ban van de start van de seizoensfinale.

Dennis Van Hoof is morgen de startende werper in het eerste play-offsduel tegen de Borgerhout Squirrels

Dat doen de Royal Greys zaterdag met de eerste match van een best-of-three tegen de nummers 4 van de reguliere competitie, de Borgerhout Squirrels.

De nummers 2 en 3 - Hoboken en Brasschaat - doen dat op hetzelfde moment in Hoboken.

De winnaars van de play-offs zullen daarna in een best-of-five uitmaken wie zich kampioen van België mag noemen.

De Greys hopen uiteraard dat ze de titel van vorig jaar kunnen prolongeren en wanneer de verhoudingen zoals ze tijdens de voorrondes bestonden gehandhaafd blijven zal weinig de Greys daar vanaf kunnen houden.

Maar ook in baseball moet elke wedstrijd eerst gespeeld worden, weet Greys-coach Carl Vanthillo.

“Ja, want ondanks al het goede van het schitterende seizoen tot dusver start alles opnieuw. Ieder team start met dezelfde kansen. Maar wij zijn favoriet en ik heb geen problemen me die rol gezien onze resultaten van de afgelopen twee seizoenen.”

Het grootste gevaar voor de Greys zijn dan ook niet Borgerhout-pitchers Michael Leys, Yannick Sel, Dave Van den Bosch maar juist de onderschatting door de Merksemse spelers van hun komende tegenstrevers.

Van de Borgerhoutse offence hebben de Greys weinig te vrezen, want van de vier duels die beide ploegen dit seizoen al uitvochten wonnen de Greys er drie met ruime cijfers.

De 1-0 nederlaag op 30 april was vooral te wijten aan een falende slagploeg, niet aan de kracht van de tegenstrever.

Sinds die 1-0 werd er nog een keer verloren (4-3 op Brasschaat) maar daarna vond de slagploeg zijn draai en volgden 21 competitiezeges op rij.

Worden dat er 26 dan zijn de Greys voor de tweede keer op rij kampioen van België.

Carl Vanthillo: “Ik heb geen problemen met de favorietenrol”

Vanthillo: “Waneer we het in vijf wedstrijden (twee in de play-offs en drie in de Series, red.) afmaken zou dat natuurlijk schitterend zijn, maar ik denk eigenlijk helemaal niet aan dat scenario. Eerst moeten we ons plaatsen voor de Series en dan mogelijk titel verlengen. De manier waarop speelt geen rol; dat mag gerust na acht wedstrijden zijn.”

Mocht het op het maximale aantal wedstrijden aankomen, ook dan zijn de Greys in het voordeel gezien het grote aantal pitchers waarover Carl Vanthillo in de Belgische competitie kan beschikken.

Niet alleen beschikt hij met TJ Antonacci, Dennis Van Hoof en Joeri Loykens over drie van de beste Belgische pitchers, maar achter dat drietal staat met Frank Castelijns en Jason Jie Sam Foek een tweetal betrouwbare relievers.

Mocht de nood aan de man komen dan kunnen ook junioren Nicky Vleminckx en Robbe De Jongh op de heuvel gezet worden, zoals ze dit seizoen al enkele keren bewezen.

Vanthillo: “Ik heb de youngsters al wel eens gebruikt en in de meeste gevallen deden ze het goed tot uitstekend. Heel jonge jongens mogen spelen als het kan en als ze het verdienen, maar ik denk dat het normaal is dat je in belangrijke matchen naar je azen en routiniers gaat. In dit geval dus Dennis, TJ en Joeri. Maar in geval van nood kan ik ze inderdaad gebruiken.”

Wat de startende werpers betreft zal zaterdag zeer waarschijnlijk Dennis Van Hoof op de heuvel staan met Loykens en Jie Sam Foek in relief.

De wedstrijd van zondag - die al beslissend kan zijn - is het dan aan Antonacci.

Arjan Plantinga

Uitslagen + programma reguliere competitie 2006

www

Uitslagen + eindstand reguliere competitie 2005

Uitslagen + stand eindronde 2005
   
 
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren