28/08 - Baseball, 1e Klasse, play-offs:
zaterdag: Royal Greys-Borgerhout Squirrels: rain out
zondag: Borgerhout Squirrels - Royal Greys 8-10

Greys winnen ook slechtste match van het jaar

De overvloedige regen gooide afgelopen weekeinde de baseballcompetitie helemaal overhoop.

De Royal Greys hadden zaterdagmiddag hun eerste wedstrijd van een best-of-three tegen de Borgerhout Squirrels moeten spelen, maar de regen van de laatste weken heeft de lage kleigronden aan de Alkstraat helemaal verzadigd.

Daardoor stond er te veel water in het outfield en was spelen niet mogelijk.

De bond stelde de wedstrijd dan uit naar zondag, maar ook dan was het veld onbespeelbaar.

Het hele programma had in principe moeten worden uitgesteld naar volgende week, omdat de regels stellen dat de Greys de eerste match thuis spelen, maar omdat zowel coaches als spelers van de Greys gewoon wilden spelen werd er een telefonisch verzoek aan de bond gericht om toch op Borgerhout te spelen.

Dat mocht en dus verhuisde het hele circus halverwege de middag naar het plein van de Squirrels.

Daar speelden de Greys vervolgens een van de slechtste wedstrijden van het seizoen, maar pakten ze toch de volle buit mee naar huis.

"Ik kan me niet herinneren zolang, ik speel en coach, dat we een wedstrijd wonnen na zo'n slechte prestatie. Verdedigend werden er véél fouten gemaakt, slechte baserunning en ga zo maar door. Spannend was het wel maar een play-off-wedstrijd onwaardig. Het enige positieve dat er te onthouden valt is de overwinning en het feit dat we bij een 8-6 achterstand zijn blijven knokken voor de winst," moest coach Carl Vanthillo na afloop erkennen.

De woorden van Vanthillo aan zijn spelers om de tegenstander niet te onderschatten waren dus aan dovemansoren gericht en met een klein beetje pech had het voor de Greys heel slecht kunnen aflopen.

Startende werper Dennis Van Hoof deelde in de malaise van zijn ploeggenoten en bracht met enkele wilde worpen en een slechte pick-off op 1 zijn ploeg enkele keren in het nauw.

De pitcher werd verder ook helemaal niet geholpen door zijn defensie en had op sommige momenten de umpire niet mee, maar al met al was het vooral een gebrek aan scherpte bij Van Hoof.

Diens cijfers - 100 pitches voor I4.1, BB1, K2, H6 - waren dan ook niet indrukwekkend.

Joeri Loykens loste Van Hoof in de vijfde inning af, maar kon ook niet verhinderen dat de thuisploeg na acht slagbeurten een 8-6 voorsprong op het bord had gezet.

Die voorsprong was een presentje, maar gelukkig voor de Greys kreeg men het in de negende inning met een nieuwe strik erom terug van Borgerhout.

Van Hoof kwam op 1 via een BB, de thuisploeg miste dan het dubbelspel op een harde grondbal van Sam Van Der Meer, waarna Nicky Mertens door een fout van de defensie de honken kon volzetten.

Van Hoof scoorde dan op een single van Filip Van der Meiren, Giovanni Vanthillo (pinchrunner voor Sam Van der Meer) scoorde de gelijkmaker op een fly-ball van Gert Rosiers, Mertens sneuvelde dan op 3 en na alweer een BB voor Ryan Grattan werden de bases weer volgeladen.

Een redelijk verre flyball van De Coninck was dan eenvoudig te pakken, maar de leftfielder van Borgerhout dacht daar anders over waardoor ook Van der Meiren en Rosiers over de thuisplaats raakten.

Loykens hield de thuisploeg dan met wat kunst en vliegwerk stil, waardoor de zege toch nog heel fortuinlijk naar Merksem ging.

"Ik reken er op dat de boys er op gebrand zijn om deze wanprestatie volgend weekend recht te zetten en te laten zien waarom ze zo een lange reeks zonder nederlaag hebben neergezet, want dit was Royal Greys onwaardig," aldus Vanthillo tot slot.

Waar die tweede wedstrijd uiteindelijk gespeeld gaat worden is niet helemaal duidelijk want het is nog maar de vraag of het plein in Merksem volgende week wel bespeelbaar is.

Arjan Plantinga

Uitslagen + programma reguliere competitie 2006

www

Uitslagen + eindstand reguliere competitie 2005

Uitslagen + stand eindronde 2005
   
 
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren