04/09 - Baseball, 1e Klasse, play-offs:
Greys zonder inspanning naar finale

Met de eerste wedstrijd van vorige week in het achterhoofd bestond er nog wat twijfel bij coaches Carl Vanthillo, Kevin Peeters en André De Wit, maar die twijfel bleek tijdens de tweede wedstrijd tegen de Borgerhout Squirrels ongegrond.

De Greys plaatsten zich zaterdag mede dankzij TJ Antonacci - hier tegen Steven Delannoy - voor de Belgian Series

De Greys wonnen de tweede wedstrijd van de best-of-three met 5-1 en plaatsten zich zo voor de Belgian Series, de finale van het Belgische baseball.

Daarin gaat het tegen de Hoboken Pioneers, die de Brasschaat Braves met 1-0 en 6-10 versloegen.

1 Borgerhout Squirrels - Royal Greys 8 - 10
2 Royal Greys - Borgerhout Squirrels 5 - 1

Veel om over naar huis te schrijven hadden de Greys na hun match tegen de Squirrels niet.

Een vreemde beslissing van Squirrels-coach Dirk Pissiersens om te starten met de volslagen onbekende pitcher Wesley Verelst werd de bezoekers al meteen noodlottig.

In de eerste twee innings zag het werpen van Verelst er al niet al te solide uit, maar geholpen door zijn defensie hield hij de voetjes droog.

Met deze tweepuntenhomerun legde Kris De Coninck de basis voor de 5-1 zege

In de derde inning maakte de top van de line-up echter gehakt van de Borgerhoutse werper.

Filip Van der Meiren en Joeri Loykens werden uitgevangen, maar de goede contacten van Gert Rosiers (3/4!) en Ryan Grattan werden beloond door een homerun van Kris De Coninck: 3-0.

Pissiersens wisselde Verelst dan voor de Nederlander Roy van de Peppel, maar die moest eerst nog twee runs toestaan vooraleer hij de regerend kampioen voor de rest van de match het zwijgen op kon leggen.

Aan bat waren de Squirrels vervolgens te zwak om nog iets aan de achterstand te doen.

Greys-pitcher TJ Antonacci (BF23, K8, H7, BB1, R1) kende alleen in de zevende inning even een mindere fase, mar kwam nooit in de problemen.

In de negende met twee man uit werd hij vervangen om de jonge Jason Jie Sam Foek nog wat ballen te laten gooien.

Het 15-jarige talent zetten nog wel twee man op de kussens door een BB en al te lichtzinnig verdedigen van Kris De Coninck, maar mocht dan het genoegen smaken zelf de laatste nul te maken met een vangbal op Philippe Hamels.

Korte stop Peter Stroobants moet de aangooi van catcher Dave Herssens hoog uit de lucht plukken, maar landt op tijd om Erwin van de Berg uit te tikken

“We hebben gewonen,” was alles wat coach Vanthillo er na afloop over kon zeggen.

“Het was slecht wat we lieten zien, maar blijkbaar goed genoeg om te winnen. Ik weet echter wel dat wanneer we in de Series zo voor de dag komen we het niet gaan halen tegen de Pioneers.”

Voor pitcher TJ Antonacci maakte het allemaal niet zoveel uit.

Hoewel hij al jaren tot de beste pitchers in België wordt gerekend staat hij nu pas voor de eerste keer in de Series.

“Dit is mijn wereldbeker, weet je. De Belgische top is voor iemand van mijn kaliber het hoogst haalbare. Om dan eindelijk eens de finale te mogen spelen is voor mij iets heel speciaals. We speelden niet groots, maar dat betekent niet dat het niet moeilijk was op het plein. Je moet telkens weer de concentratie opbrengen, want ook een mindere tegenstander kan je ineens voor problemen zetten. Dat is gelukkig niet gebeurd,” aldus een zeer tevreden Antonacci.

Voordat de Greys volgend weekeinde aan de Series beginnen is er eerst morgen de finale van de Beker van Vlaanderen, op en tegen Brasschaat.

Met een average van .451 was Gert Rosiers de sterkste Merksemse slagman tijdens de reguliere competitie. Ook zaterdag was hij met 3/4 - waaronder een homerun - weer van doorslaggevende waarde.

De beslissing om de wedstrijd daar te laten spelen zorgde zaterdag na de match tegen Borgerhout voor heel wat kritiek van Merksemse kant, vooral vanwege de krakkemikkige lichtinstallatie.

“Eén derde van de lampen van de al niet zo bijzondere lichtinstallatie is stuk en de federatie is hier van op de hoogte. Onbegrijpelijk dat die wedstrijd dan toch daar gespeeld wordt. De wedstrijd begint om 19u00 en zal dan na een paar innings afgebroken worden om op een andere dag verder gespeeld te worden,” fulmineerde Vanthillo.

Voor de Greys is Dennis Van Hof dinsdag de startende werper, terwijl bij Brasschaat waarschijnlijk Koen De Clerck op de heuvel zal beginnen.

Arjan Plantinga

Greys 0 0 3 1 1 0 0 0 0 5
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 G
Squirels 0 0 0 0 0 0 1 0 0 1
Uitslagen + programma reguliere competitie 2006

www

Uitslagen + eindstand reguliere competitie 2005

Uitslagen + stand eindronde 2005
   
 
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren