08/09 - Baseball, finale Beker van Vlaanderen:
zaterdag: Brasschaat Braves-Royal Greys
Bekerklucht duurt voort

De finale van de Beker van Vlaanderen begint zo langzamerhand steeds meer op een blijspel te lijken - maar dan wel een waar niemand blij van wordt.

Niet gehinderd door enige kennis van zaken namen de bondsbestuurders weer eens een besluit waar weinig mensen iets van snapten: de finale tussen Brasschaat en de Merksemse Royal Greys zou op dinsdagavond worden gespeeld.

Nicky Mertens

De hele baseballwereld weet echter dat de lichtinstallatie op Brasschaat niet echt meer state of the art is en dat er bovendien momenteel enkele lampen kapot zijn.

Geen probleem, spelen oordeelde de bobo's.

Gelukkig was er dan de voorzienigheid die dinsdag de avondspits rond Antwerpen danig in het honderd stuurde waardoor een aantal spelers en - belangrijker - een umpire niet tijdig ter plaatse geraakte.

Daarom werd besloten de match morgen op Merksem te laten spelen.

“Eindelijk had men door dat het niet evident is om nu nog avondwedstrijden te spelen want dan krijg je zoiets van een match over drie dagen met telkens drie innings of zo. Ook voor de Nederlanders van Brasschaat niet evident want die moeten dan telkens halve dag vrij nemen vrees ik. Diegene die match nog op avond had gezet, wetende dat verlichting niet voldoet, was niet echt een slimme zet...” vond Greys-coach Carl Vanthillo.

Enfin, morgen om 14u00 wordt er dus gespeeld aan de Alkstraat.

Hoewel Brasschaat geen geweldig seizoen doormaakt zijn ze morgen toch een tegenstander om terdege rekening mee te houden.

De bittere pil van de uitschakeling in de play-offs, vorige week tegen Hoboken, zal inmiddels verteerd zijn en Vanthillo rekent dan ook op een supergemotiveerd Brasschaat: “Het is hun laatste kans om nog wat van een minder seizoen te maken en het blazoen nog iets op te poetsen.”

Voor de Greys is de wedstrijd vooral de opstap naar de finale om de Beker van België (zondag op en tegen Namen) en een mogelijke dubbel.

Wat betreft het personeel lijkt het erop dat Koen De Clerck (Brasschaat) en Dennis Van Hoof de startende werpers zullen zijn.

Bij de Greys nog steeds geen Kim Wybo, die nog te veel hinder ondervindt van een schouderblessure.

De vermoedelijke starting line-up derhalve:

1 - Filip Van der Meiren - 4
2 - Joeri Loykens - 9
3 - Gert Rosiers - 5
4 - Ryan Grattan - DH
5 - Kris De Coninck - 3
6 - Peter Strobants - 6
7 - Dave Herssens - 2
8 - Sam Van der Meer - 7
9 - Nicky Mertens - 8
10 - Dennis Van Hoof - 1

Arjan Plantinga

Uitslagen + programma reguliere competitie 2006

www

Uitslagen + eindstand reguliere competitie 2005

Uitslagen + stand eindronde 2005
   
 
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren