11/09 - Baseball, finale Beker van België:
zaterdag: Brasschaat Braves-Royal Greys 5-6
zondag: Namur Angels-Royal Greys 0-10
Greys nemen optie op dubbel

De Royal Greys hebben afgelopen weekeinde een eerste optie genomen op het winnen van de dubbel door op en tegen Namen de Beker van België te schaken.

Dat deden de Merksemse baseballers na een eenvoudige 0-10 overwinning tegen de Waalse bekerwinnaar.

Sam Van der Meer slaat een van de beslissende hits in de negende inning

“Maar hoewel elke wedstrijd natuurlijk gespeeld moet worden, wisten we in feite al dat we de Belgische beker zouden winnen op het moment dat we zaterdag Brasschaat versloegen in de finale van de Beker van Vlaanderen,” stelde Greys-coach Carl Vanthillo.

Die wedstrijd, zaterdag op eigen veld, was een thriller van eerste orde met een geweldig spannende ontknoping.

Sterke pitching langs twee kanten, vrijwel foutloze defensies en enkele zeer discutabele scheidsrechterlijke beslissingen zorgden ervoor dat het talrijke publiek zich geen seconde verveelde.

Eén man steeg ver boven alles uit: Gert Rosiers.

Carl Vanthillo maakt vreselijk van zijn oren omdat geen van de drie umpires zag dat een Brasschaatse slagman de bal tegen het lichaam kreeg na een bunt. De drie scheidsrechters kregen het meerdere keren hard te verduren van de Merksemse coach

De derde honkman staat al heel het seizoen onwaarschijnlijk sterk te slaan (av .451) , maar meende er zaterdag nog een schepje bovenop te moeten doen.

Rosiers kwam namelijk tot een indrukwekkende 5 op 5 en produceerde bovendien drie keer een bijzonder belangrijke hit.

In inning 1 en 3 zorgde hij met goede contacten voor de eerste twee Merksemse runs, en bij een stand van 3-3 in de negende zette hij met een double in het uiterste hoekje van het plein het beslissende spel op de wagen.

Na een intentional voor Ryan Grattan - die al een homerun had geslagen en niet van de snelsten is - kreeg de verder goed werpende Koen De Clerck vier hits op rij (De Coninck, Stroobants, Van der Meer, Wybo) om zijn oren en leek de match beslist: 3-6.

Er stond zaterdag weer geen maat op het slagwerk van Gert Rosiers

Leek, want Greys-pitcher Dennis Van Hoof (H8, K8, BB1) kraakte in de tweede helft van de negende en stond Brasschaat nog twee runs toe: 5-6

Na de homerun van Knollenburg en met twee man uit was het dan eindelijk toch Loykens die Van Hoof kwam aflossen om vervolgens zelf de laatste nul te maken op het eerste base.

Carl Vanthillo: “Al bij al een goede en verdiende overwinning, die we al vroeger in de match hadden moeten vastleggen. We lieten te veel mensen achter op de kussens.”

Met de winst tegen Brasschaat pakten de Greys dus de Beker van Vlaanderen, en die speelt dan tegen de Waalse kampioen om de Beker van België.

Dat is meestal al een uitgemaakte zaak en gisteren op Namen was dat niet anders.

In acht innings bereikten de Greys de voorsprong van tien punten en was de eerste prijs voor de Greys en de 25e Belgische zege op rij een feit.

Grote vreugde bij de Merksemse bank wanneer in de negende inning de beslissende punten worden binnengelopen

Bovendien verdiende de Greys met de Beker ook een zeker Europees ticket voor volgend seizoen, en dat zal de druk een beetje van de ketel nemen wat betreft de Belgian Series die volgende week beginnen.

Op Namen zagen we vooral een heel sterke pitching van starter Joeri Loykens (H6, K13, BB0) en een Greys-aanval die uit 12 hits en 5 BB een goede oogst van 10 runs haalde.

De defensie - met Dennis Van Hoof op 1 voor De Coninck, die bij het opwarmen een gronder op zijn neus kreeg - bleef foutloos.

De Greys maken zich nu dus op voor de Belgian Series tegen de Hoboken Pioneers, die met pitcher Leon Boyd een echte aas in huis hebben.

Vrijwel alle Nederlandse topclubs proberen momenteel om hem vast te leggen, maar bij wijze van afscheid zal de Canadees natuurlijk graag zijn matchen tegen de Greys willen winnen.

Normaalgesproken is de winst echter voor de Merksemnaren, die kunnen bouwen op een iets sterkere batting en vooral een betere defence.

“Onze honger is nog niet gestild,” waarschuwde Carl Vanthillo.

Arjan Plantinga

Uitslagen + programma reguliere competitie 2006

www

Uitslagen + eindstand reguliere competitie 2005

Uitslagen + stand eindronde 2005
   
 
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren