29/06 - Atletiek, speerwerpen:
Tom Goyvaerts kraakt 70 meter-grens

Een goeie zes weken geleden sprak hij de hoop uit dit seizoen eindelijk de 70 meter-grens weer eens te doorbreken, en afgelopen weekeinde werd die hoop werkelijkheid.

Tijdens een wedstrijd in Vilvoorde kwam Goyvaerts tot 70m01.

“Het moeilijkste is nu die foute technieken weer af te leren”

Dat is nog geen persoonlijk record, want dat staat sinds 6 september 2003 op 71m26, maar het was dus wel de eerste keer sinds die worp tijdens het Antwerp Atletiek-Gala dat Goyvaerts in de buurt kwam.

Dat belooft dus voor het Belgisch Kampioenschap van 8 en 9 juli.

Ook een andere OLSE-werper die lang gekwetst was maakte in Vilvoorde haar come-back, want Elfje Willemsen won haar eerste wedstrijd van het seizoen met een afstand van exact 48 meter.

Daarmee verwees ze haar clubgenote Ilse Struys met een afstand van 47m68 naar een tweede plaats.

Struys komt de laatste weken qua afstanden wat minder uit de verf.

Tot begin juni stelde ze bijna week na week haar PR scherper, met de 49m04 van 4 juni als voorlopig eindpunt.

Sindsdien volgden er drie wedstrijden voor Struys zonder vooruitgang.

Een van wedstrijden was de Europabeker voor landenteams in Praag, waar de juniore het met een worp van 48m04 helemaal niet slecht deed, maar ze wil vooruit en dat lukt nu eventjes niet.

Toch is ze tevreden met de prestaties tijdens dat grote toernooi: “Ik ging om niet laatst te zijn en dat is gelukt. Ik heb zeker niet ondermaats gepresteerd, dus dat zit ook al goed. Maar aan de andere kant natuurlijk spijtig dat net dat beetje extra er niet uitgekomen is, want het zat erin.”

Struys kon er overigens wel getuige zijn van de beste jaarprestatie: de Duitse Annika Suthe (21) gooide de speer 60m17 ver, “en dat is natuurlijk altijd leuk om te zien”.

Arjan Plantinga

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren