11/07
Belgisch Kampioenschap Atletiek

Drie medailles voor OLSE

De atleten van OLSE Merksem behaalden drie medailles tijdens het Belgisch Kampioenschap in Brussel van afgelopen zondag en dat mag een zeer goed resultaat genoemd worden.

De prestaties van Tom Goyvaerts (zilver), Elfje Willemsen brons) en Liesbeth Sebrechts (brons) stonden echter een klein beetje in de schaduw van drie ex-OLSE-atleten: Tia Hellebaut, Hanna Mariën en Kevin Rans.

Tom Goyvaerts

Desondanks alom tevredenheid bij OLSE, al had er meer ingezeten.

Tom Goyvaerts pakte zilver bij het speerwerpen met een worp van 67m74 en bleef daarmee 1 meter en 6 centimeter achter winnaar Loic Lemaitre (68m80).

Goud was voor Goyvaerts echter haalbaar geweest, zeker ook omdat de Merksemnaar dit jaar al 69m50 en 70m01 (beste Belgische jaarprestatie) gooide, waar Lemaittre in 2006 nog niet voorbij 69m81 was geraakt.

“Ja, dat was jammer. Ik lig er niet wakker van maar ik had die wedstrijd natuurlijk graag gewonnen. Het zat technisch nog niet helemaal perfect en dat zal waarschijnlijk met de extra spanning van zo'n Belgisch Kampioenschap te maken hebben gehad,” aldus Goyvaerts.

De OLSE-atleet gooide zijn beste worp overigens tijdens zijn laatste poging en dat was op zich een vooruitgang ten opzichte van eerdere wedstrijden dit seizoen.

Goyvaerts: “De afgelopen weken gooide ik mijn beste worp telkens tijdens mijn eerste poging en waren de vijf worpen daarna echt poepslecht. Nu was mijn eerste eigenlijk heel matig en stond ik heel de match op een derde plaats. Pas tijdens de laatste klopte het een beetje.”

Jaarprestaties
Ook bij het speerwerpen van de dames bleven de atleten een flink stuk verwijderd van hun beste jaarprestaties.

Winnares Sofie Schoenmaekers (FLAC) reikte slechts tot 47m91 (2006: 52m04), waardoor nummer 3 Elfje Willemsen (47m24) en zelfs nummer 4 Ilse Struys (46m32) zich nog wel eens zullen hebben afgevraagd of er niet meer mogelijk was geweest.

Elfje Willemsen

Beide OLSE-werpsters bleven namelijk eveneens een flink stuk onder hun beste jaarprestaties van 51m97 (Willemsen) en 49m04 (Struys) en hadden met een evenaring van die beste jaarprestatie dus respectievelijk goud en zilver kunnen pakken.

De derde plaats van hoogspringster Liesbeth Sebrechts (1m68) mag heel behoorlijk genoemd worden, maar niet meer dan dat.

Sebrechts sprong dit jaar al hoger (1m70), maar draait nu eigenlijk al een paar seizoenen rond dezelfde hoogte zonder opmerkelijke progressie.

Xenia Luxem deed het ook naar behoren met een 6e plaats op de 1500 meter.

Met een voor haar zeer goede tijd van 4'32''52 was de afstand tot winnares Veerle Dejaeghere (4'22''90) echter aanzienlijk.

Records
Een beetje zuur voor OLSE waren de prestaties van enkele ex-atleten, waarbij het Belgisch record bij het hoogspringen (2m00) van Tia Hellebaut natuurlijk het meest in het oog sprong.

Maar ook de tweede plaatsen van Hannah Mariën op de 100 (11''41) en 200 (22''68) meter en de eerste plaats van Kevin Rans bij het polsstokspringen (5m50) mochten er zijn.

Dat de drie niet meer voor OLSE uitkomen is overigens voornamelijk een geldkwestie en het ziet er niet naar uit dat OLSE in de toekomst de topatleten wel in Merksem zal kunnen houden.

“De toppers zullen we pas terug hebben als de stad Antwerpen financieel ook iets in petto heeft voor atletiek als topsport,” merkte OLSE's ondervoorzitter Jacky Dillen in de rand van het toernooi op.

De club kreeg ook tijdens de laatste uitdeling van het Antwerpse Topsportfonds - vorige week - niets van het stadsbestuur.

Alle drie ex-Olseërs zijn overigens nog steeds houders van OLSE-clubrecords.

Hellebaut is houdster van drie clubrecords:
- Hoogspringen: 1m81, 1998
- Hinkstap: 12m58, 1998
- Zevenkamp: 5381punten, 1998

Kevin Rans heeft twee clubrecords achter zijn naam staan:
- Polsstokspringen: 5m60, 2001
- 200 meter: 20''82, 2001

Hannah Mariën is houdster van het clubrecord op de 100 meter: 11''72, 2001.

Arjan Plantinga

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren